'AKKA-plateau op de Witte Vogel'

AKKA-plateau op de Witte Vogel

Omschrijving

Tyltylcentrum de Witte Vogel wilde een AKKA-plateau gebruiken om kinderen beschermd, en dus veilig, te trainen voor het rijden met een elektrische rolstoel (ELRO). Kinderen met beperkte lichamelijke en verstandelijke mogelijkheden blijken verrassend handig gebruik te maken van zo’n bewegingsplateau. Door de vele mogelijkheden die het plateau biedt, zou het een bijzonder geschikt hulpmiddel zijn.

Doel

Het AKKA-plateau is een eerste kennismaking met een elektrische rolstoel. Het plateau blijkt vaak positieve stimuli te bieden met zeer verrassende gevolgen en zou daarmee een grote aanvulling zijn op therapeutisch vlak.

Resultaat

Het AKKA-plateau geeft kinderen met een mobiliteitsbeperking meer bewegingsvrijheid: het geeft hen de kans de wereld om zich heen te ontdekken.

Met het AKKA-plateau hebben meerdere kinderen een eerste stap gezet in het ELRO-rijden. Hierna is voor een aantal kinderen een eigen rolstoel aangevraagd bij de Wmo. Andere kinderen hebben met het AKKA-plateau ervaring opgedaan met actie-reactie, waardoor ze meer regie over hun eigen leven kregen en deze actie (knop induwen) nu ook kunnen gebruiken tijdens het spelen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Basalt revalidatie op De Witte Vogel

Projectleider

Karin Visser

Telefoonnummer

070 - 38 88 850

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter
© 2024 FNO