Nieuws

Wetenschappelijk artikel Jongerenpanel ZeP

5 december 2019 'There is a growing recognition that research and implementation projects should be carried out "with" or "by" young people with chronic conditions, instead of "about" or "for" them.' Het wetenschappelijke tijdschrift Child Care in Practice publiceerde een Engelstalig artikel over het Jongerenpanel ZeP van de hand van Femke van Schelven, Hennie Boeije, Maj-Britt Inhulsen, Jane Sattoe en Jany Rademakers. Het artikel is een bewerking van het hoofdstuk over het Jongerenpanel uit het evaluatierapport van het programma Zorg én Perspectief.

Podcast Jongerenpanel

21 november 2019 Puntkommahaakjessluiten, het online magazine vol positiviteit, ging in gesprek met Femke van Zoggel en Celine Hermans. Beluister hier de podcast....

Kwaliteitsstandaard psychosociale zorg goed nieuws voor jongeren met chronische aandoening

19 november 2019 Een op de drie patiënten met een chronische lichamelijke ziekte krijgt last van psychosociale problemen. Dit zijn bijvoorbeeld gevoelens van angst en depressie. Zorgverleners hebben hier niet altijd aandacht voor. Daarom is de kwaliteitsstandaard ‘Psychosociale zorg bij somatische ziekte’ opgesteld.

Gesprek over thuiszitters met ministers De Jonge en Slob

26 september 2019 Voorzitter Femke van Zoggel ging met twee andere jongeren op 26 september in gesprek met ministers Hugo de Jonge en Arie Slob naar aanleiding van de Thuiszitterstop in juni. In Nederland zijn nog te veel thuiszitters: kinderen en jongeren die niet naar school kunnen gaan. We spraken over de acties die er zijn om dit terug te dringen.