Event Krachtpatsers

Het komt dichterbij, ons event ‘Krachtpatsers’ op maandag 8 april 2019, waar we met alle betrokkenen de balans gaan opmaken van vier jaar Zorg én Perspectief. FNO startte dit programma om het verschil in maatschappelijk perspectief tussen jongeren met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten te verkleinen. Een programma niet alleen vóór maar ook dóór jongeren: ruim 100 jongeren hielpen ons om van dit programma en de projecten een succes te maken. Dat succes willen we vieren. En hoe kan dit beter met een feestelijk en interessant evenement vóór en dóór jongeren en alle andere betrokkenen op 8 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Mis ‘Krachtpatsers’ niet! Meld je hier aan!

We zijn er nog niet: routekaart naar de toekomst
Op 8 april laten we zien wat er de afgelopen vier jaar is bereikt, aan de hand van het NIVEL-onderzoek naar de impact van ons programma én door ervaringsverhalen van jongeren. Ook borduren we voort op de nieuwe inzichten van het Verwey-Jonker-onderzoek naar het aantal jongeren met een chronische aandoening en de maatschappelijke impact die dit met zich meebrengt. Maar we kijken ook naar de toekomst, want we zijn er nog niet. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet om de positie van jongeren met een chronische aandoening in de zorg, het onderwijs, sport en op het werk te versterken. Nu is het zaak deze thematiek op de maatschappelijke en politieke agenda te houden en nog meer structurele verbeteringen te realiseren.

Een bruisend festival en inspirerend programma
Wees niet bang, het wordt alles behalve een saaie bijeenkomst waar je enkel op een stoel zit en moet luisteren. We doen het anders! Freestyle-voetballer Rocky Hehakaija houdt de aanwezigen actief en zorgt tijdens het programma voor inspiratie en een gezonde dosis humor. BuzzMasters staan garant voor waardevolle interactie. En wat te denken van ons bruisende festivalterrein? Een plek om elkaar te ontmoeten en tot nieuwe samenwerkingen te komen. En om samen de successen van afgelopen jaren te vieren. Met kraampjes, muziek en foodtrucks. Met een plein waar je kunt speeddaten om meer te weten te komen over de vele projecten van Zorg én Perspectief. Daarnaast zijn er vele interactieve workshops, voor verdieping en interactie. Saai wordt het in ieder geval niet, je komt eerder tijd te kort om alles te ervaren!

Het ‘Krachtpatsers’ programma van 8 april 2019
11.30 uur Opening festivalterrein
12.00 uur Struinen over de festivalmarkt om inspiratie op te doen (met lunch)
13.30 uur Start plenair programma met straatvoetballegende Rocky Hehakaija:
– Kim Putters, directeur SCP, kansen voor het maken van verschil
– 4 jaar Zorg én Perspectief, de resultaten (Nivel) en de toekomst
– Het ZéP Jongerenpanel aan het woord
– Presentatie onderzoeksresultaten Verwey-Jonker
– Routekaart komende jaren
14.45 uur Korte pauze
15.00 uur Diverse interactieve workshops, georganiseerd over, voor én door jongeren met en
zonder chronische aandoening
17.00 uur Afsluiting, struinen op de festivalmarkt om inspiratie op te doen (met borrel/ eten)
19.00 uur Einde programma

Workshops
Er zijn een flink aantal workshops gepland, waaronder inspirerende lezingen door ervaringsdeskundigen, verdiepende sessies over de onderzoeken, hoe werkt een politieke lobby, en veel meer. Om omschrijving van alle workshops volgt binnenkort op deze pagina.

Ben je er ook bij?
Vanaf 12.00 uur ben je van harte welkom in de Rijtuigenloods in Amersfoort voor een zeer gevarieerde dag. Noteer 8 april vast in je agenda.

Geïnteresseerd? We houden je graag op de hoogte over het programma en de aanmelding! Stuur ons vast een mail via zep@fondsnutsohra.nl

Lees verderSluiten

Nieuws

De transitie in zorg voor jongeren moet beter door Kwaliteitsstandaard

4 februari 2019 FNO neemt het voortouw in initiëren van Kwaliteitsstandaard voor jongeren met een chronische aandoening.

Tussen Wal en Schip

Ruim 700.000 jongeren in Nederland groeien op met een chronische aandoening, zoals diabetes, reuma of taaislijmziekte. Na hun achttiende verjaardag staan ze voor een vaak abrupte overgang (transitie) van kinderarts naar volwassenenarts. Daar gaat het te vaak mis. Ze verdwijnen soms totaal van de zorgradar. FNO heeft de handschoen opgepakt en maakt vandaag bekend te gaan werken aan een landelijke Kwaliteitsstandaard Transitie in de zorg. Daartoe is een Pledge ondertekend door verschillende organisaties en heeft FNO 200.000 euro aan financiële ondersteuning toegekend.

No-riskpolis voor álle jongeren met een chronische aandoening

22 januari 2019

Jongerenpanel ZéP en Emma at Work overhandigen petitie aan de Tweede Kamer

Geef alle jongeren met een chronische aandoening een kans op de arbeidsmarkt met de no-riskpolis! Met die boodschap overhandigden het Jongerenpanel Zorg én Perspectief en Emma at Work op 22 januari onder grote belangstelling een petitie aan de Kamerleden van de Tweede Kamercommissie SZW.

Participatiematrix beschikbaar: samen met ervaringsdeskundigen aan de slag in projecten en onderzoek

20 december 2018 Wil je dat een project of onderzoek echt iets voor mensen betekent en maatschappelijke betekenis heeft? Dan werk je vanaf het begin samen met de mensen om wie het gaat: de ervaringsdeskundigen. Bijvoorbeeld jongeren met een chronische aandoening, hun familie en naasten. Maar hoe doe je dat? Hiervoor is de Participatiematrix ontwikkeld. In deze matrix worden de vijf verschillende rollen...

Jongerenpanel pleit voor meer stem jongeren in Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie

19 december 2018 In september verscheen de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie met daarin de twaalf belangrijkste vragen van ouders aan onderzoekers. Een mooi initiatief om wetenschappelijk onderzoek meer af te stemmen op de belangen en behoeftes van ouders van kinderen in de kinderrevalidatie. Opvallend was echter dat voor deze Onderzoeksagenda de kinderen/jongeren om wie het gaat niet zélf zijn bevraagd over wat zij belangrijk vinden....
Meer nieuws Houd mij op de hoogte

Helpt u deze negen jongeren aan werk?

Negen enthousiaste jongeren met een chronische aandoening zoeken werk. Dit kan een stage zijn, een bijbaan, een opdracht als zelfstandige of een baan na hun studie. Deze jongeren hebben gepitcht op de Club van 100 op 12 november en de ambitie is uitgesproken om hen allemaal op het congres op 8 april aan werk te hebben geholpen.

Helpt u deze jongeren aan werk? Mogen ze uw netwerk gebruiken? Of bent u bereid om eens een kop koffie met ze te drinken voor tips en adviezen?

Ze stellen zich graag aan u voor!

 

Club van 100

Voor jongeren met een chronische aandoening zijn de drempels naar passende zorg, onderwijs, sport en werk vaak hoog. Veel hoger dan voor hun gezonde leeftijdsgenoten. Daarom heeft ZéP de Club van 100 in het leven geroepen: een jaarlijkse bijeenkomst waar honderd sleutelpersonen op de gebieden kracht, zorg, sport, school en werk, samen met jongeren in gesprek gaan om deze problematiek op de politieke en maatschappelijke agenda te zetten.

Verslagen Club van 100

Verslag 2015

Verslag 2016

Verslag 2017

Verslag 2018