Bente van Oort – Jongerenpanel ZéP

Home Zorg én Perspectief Bente van Oort – Jongerenpanel ZéP

We zitten met Kamerleden, beleidsambtenaren en ministers aan tafel.

Twee jaar lang ben ik voorzitter geweest van het Jongerenpanel. Daarnaast ben ik studente politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Al sinds mijn zestiende ben ik betrokken bij het programma ZéP als panellid en ervaringsdeskundige bij projecten. Inmiddels zitten we ook regelmatig met Kamerleden, beleidsambtenaren en zelfs ministers aan tafel. Stapje voor stapje zetten we onze ervaringskennis steeds breder en beter in om de verschillen tussen jongeren met en zonder chronische aandoening zo klein mogelijk te maken.

Het Jongerenpanel biedt mij een plek waar mijn nare ervaringen in het ziekenhuis opeens nuttig zijn. We bepalen welke thema’s belangrijk zijn en waarover we in gesprek moeten met politiek, het veld en projecten. Ik ben onwijs trots op alles wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. We geven een stem aan een grote groep en zorgen ervoor dat deze echt wordt gehoord!

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Doe je mee?