Agenda Zorg én Perspectief

08-04-2019

Krachtpatsers

‘Krachtpatsers’ op maandag 8 april 2019, waar we met alle betrokkenen de balans gaan opmaken van vier jaar Zorg én Perspectief. FNO startte dit programma om het verschil in maatschappelijk perspectief tussen jongeren met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten te verkleinen. Een programma niet alleen vóór maar ook dóór jongeren: ruim 100 jongeren hielpen ons om van dit programma en de projecten een succes te maken. Dat succes willen we vieren. En hoe kan dit beter met een feestelijk en interessant evenement vóór en dóór jongeren en alle andere betrokkenen op 8 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Mis ‘Krachtpatsers’ niet! Meld je hier aan!

En kijk hier voor updates.

Op 8 april laten we zien wat er de afgelopen vier jaar is bereikt, aan de hand van het NIVEL-onderzoek naar de impact van ons programma én door ervaringsverhalen van jongeren. Ook borduren we voort op de nieuwe inzichten van het Verwey-Jonker-onderzoek naar het aantal jongeren met een chronische aandoening en de maatschappelijke impact die dit met zich meebrengt. Maar we kijken ook naar de toekomst, want we zijn er nog niet. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet om de positie van jongeren met een chronische aandoening in de zorg, het onderwijs, sport en op het werk te versterken. Nu is het zaak deze thematiek op de maatschappelijke en politieke agenda te houden en nog meer structurele verbeteringen te realiseren.

Lees verderSluiten
11-04-2019

Nederlands Congres Volksgezondheid 2019

Op donderdag 11 april vindt NCVGZ 2019 Public Health next step – nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering – plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.