Was het maar zo

Waar ben ik? Ik ben mezelf al heel lang niet, maar ik ben me er bewust van en overtuigd dat ik bijna alles heb geprobeerd. Misschien is het niet genoeg. Mijn zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, ik weet wel zeker dat ze niet doorzetten, maar achteruit gaan. Ik weet waar het vandaan komt. Ik denk dat ik het er niet meer over wil hebben of over praten of zelfs schrijven.

Heel geduldig

Ik wil pas iets van mezelf laten weten als het gaat waar ik naartoe wil. En niet meer wat mensen van mij verwachten of dat ik zelf te veel verwacht. Ik blijf heel geduldig wachten tot ik mijn rust heb gevonden. Dan kan ik misschien verdergaan met mijn verhaal. Ik ben helemaal klaar met de druk die ik mezelf opleg, waardoor ik dus meer ga twijfelen of te veel aandacht aan punten geef.

Eerst helen

Ik ga eerst helen en op mezelf zijn, zonder schuldgevoel en zonder het gevoel dat ik steeds rekening moet houden met iedereen. Ik heb genoeg pijn en verdriet gehad. Het is nu tijd voor mij. Dat is wat ik nu aan het doen ben. Rust en op mezelf zijn. Soms supereenzaam, maar wel de beste therapie. Aandacht geven en toegeven aan wat ik voel, zonder dat ik mensen lastigval. De tijd zal het wel leren of dit me goed doet.

Wanneer ik ready ben

Ik moet dit doen, omdat ik het altijd heel moeilijk vind om alleen te zijn. Ik doe dit al een tijdje en vind het nog steeds heel moeilijk, maar ik wil pas bij mensen zijn wanneer ik ready ben. Dat ik weer positief kan zijn en aan mijn lieve mensen kan laten zien: oké, ik ben er nu, ik ben er voor jullie. Mijn zwakte was dat ik altijd sterk bleef. Voor wie? Niet voor mezelf. Ik ben nu doodmoe om te laten zien wie ik ben, die ik dus totaal niet was. Ik kom er wel.

Een sterker persoon

Nu heb ik toegegeven: het is even tijd voor mezelf. Helen en er een positieve draai aan geven en niet het oude gezeik elke keer opnieuw. Ik ben het helemaal zat. Het komt allemaal goed. Het is aan mezelf werken en toegeven dat ik het even niet zie zitten. Tot jezelf komen. En mensen die van je houden moeten geduld hebben. Want dan hebben ze weer een sterker persoon voor zich, die er ook voor haar mensen weer kan zijn, die er altijd voor haar zijn geweest.