Foto jong en oud jow bij persbericht

Veerkrachtig Jong met Oud

Over dit project

Door activiteiten te organiseren, actief te promoten en huisbezoeken af te leggen willen wij bekendheid genereren en zoveel mogelijk koppelingen maken tussen jong en oud. Dit kunnen individuele koppelingen zijn tussen een vrijwilliger en een oudere om bijvoorbeeld boodschappen te doen of een middagje weg te gaan, maar kan ook in groepsverband. Denk bijvoorbeeld aan het geven van computer- of tablet les of het maken van een wandeling met gids door het bos . Elke koppeling is erop gericht het sociale netwerk van de oudere te vergroten, het gevoel van eenzaamheid te verkleinen, maar bovenal het geestelijk en fysiek sterker maken van de oudere.

Doel van het project

Minstens 150 ouderen deel laten nemen aan het programma van JOW!, waarbij zij gekoppeld worden aan jongeren voor het ondernemen van betekenisvolle activiteiten.
Bij 150 ouderen de veerkracht vergroten en de zelfredzaamheid aanzienlijk laten toenemen en hun sociale netwerk verbreden, dat zijn de hoofddoelen van dit project.
We willen mantelzorgers ontlasten door de inzet van de jongeren van JOW!. Ouderen uit de beoogde doelgroep worden betrokken bij het geven van voorlichting aan andere ouderen over het leven met een beperking.

Looptijd

1 maart 2017 - 28 februari 2018

Projectlocatie

Zwolle

1
Zwolle

Contact

Organisatie

Stichting JOW! Zwolle

Projectleider

Joost van Houdt

Volg ons