102.279 (1)

Uitbouw Gezond Natuur Wandelen in Noord-Holland en Friesland

Over dit project

De stichting Gezond Natuur Wandelen bevordert het wandelen in de natuur of het groen in de stad voor minder-actieve mensen door het aanbieden van gratis wekelijkse wandelingen in de natuur of het groen in de stad. Door te bewegen, in contact met de natuur te komen en sociale contacten worden de gezondheid en het welzijn van de deelnemers vergroot. De wandelingen zijn gratis en elke week op dezelfde locaties en tijden. Er is een handige website gemaakt, waarop je gemakkelijk op de kaart kunt kijken welke wandeling er bij jou in de buurt is. 

Doel van het project

In het project willen we in zo’n 20 gemeenten in Noord-Holland en Friesland Gezond Natuur Wandelen organiseren. Wanneer we per gemeente gemiddeld op 2 locaties elke week wandelen, verwachten we gedurende de projectperiode 700 – 1000 deelnemers te bereiken en zo’n 200 nieuwe vrijwillige begeleiders uit de FNO doelgroep (alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen met een beperking) te bereiken aangezien deze doelgroep voor een heel groot deel samenvalt met onze iets bredere doelgroep.
En dat ook in de jaren nadat het FNO project is afgelopen omdat het project erop is gericht dat de lokale groepen de organisatie van de wandelingen binnen een jaar overnemen en voortzetten.
Door in dit project samen te werken met KBO Friesland en KBO Noord-Holland en daarnaast met provinciale organisaties als Landschap Noord-Holland en Landschapsbeheer Friesland en vele lokale organisaties op gebied zorg, welzijn, ouderen, sport en natuurbescherming, ontwikkelen we gedurende dit project een organisatiemodel dat bij succes in heel Nederland kan worden toegepast.

Looptijd

1 februari 2017 - 15 november 2018

  • 102.279 (2)
  • 102.279 (1)
  • 102.279 (3)

Projectlocaties

Noord-Holland

Friesland

1
Noord-Holland
2
Friesland

Contact

Organisatie

Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland

Projectleider

Ronald van Zon