Persfoto_Vier_het_Leven__2_

Samen uit, Samen genieten – Vier het Leven in krimpregio’s

Over dit project

Vier het Leven zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verminderen door sociaal-culturele evenementen te organiseren. Vrijwilligers nemen ouderen mee uit naar theater, film of museum. Het doel is de sociale cohesie te vergroten tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers.
Met dit project wil Vier het Leven een volwaardig programma aanbieden in drie grote krimpregio’s in Nederland: Noord-Nederland, Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Limburg. In deze gebieden wordt een gevarieerd en interessant aanbod samengesteld van theater-, film- en museumbezoeken voor ouderen.

Doel van het project

Met dit project wil Vier het Leven haar activiteiten verspreiden in de krimpgebieden met als doel sociale cohesie te verbeteren tussen ouderen en vrijwilligers door samen er op uit te gaan. De vrijwilligers zorgen voor gezelschap maar ook voor het vervoer.

Vier het leven wil binnen twee jaar een volwaardig programma met een gevarieerd en interessant aanbod van film-, museum-, theater- en concertbezoek opzetten in drie grote krimpgebieden in Nederland.
In totaal omvatten deze regio’s 14 programmagebieden. Vier het Leven wil graag aandacht deze gebieden die zeker wat extra aandacht verdienen.
In totaal nemen 3000 ouderen (deelnames) uit deze krimpgebieden deel aan 750 sociaal-culturele activiteiten en worden ze begeleid door 1200 vrijwilligers (deelnames).
Dit programma richt zich op de volgende krimpgebieden:
Noord-Nederland, bestaande uit de programmagebieden Groningen, Assen, Veendam & Hoogezand, Drachten, Leeuwarden en Sneek.
Zuid-Limburg, bestaande uit de programmagebieden Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen en Parkstad Limburg
Zeeuws-Vlaanderen, bestaande uit de programmagebieden Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren
In deze bovenstaande krimpgebieden is Vier het Leven in de grotere kernen al actief en heeft zij het afgelopen jaar een organisatie van vrijwilligers opgezet.

Looptijd

1 april 2017 - 1 november 2018

Projectlocaties

Noord-Nederland

Zuid-Limburg

Zeeuws-Vlaanderen
Nederland

1
Noord-Nederland
2
Zuid-Limburg
3
Zeeuws-Vlaanderen
Nederland

Contact

Organisatie

Stichting Vier het Leven

Projectleider

Eveline van der Stuyt

Volg ons