header

Rolstoelschommel voor de bewoners van Touwbaan 13 in Sliedrecht!

Doel van het project

Dit project heeft als doel om voor 14 ouderen met ernstige meervoudige beperkingen een rolstoelschommel aan te schaffen. Het beoogd resultaat hiervan is zorgen voor ontspanning alsmede een toename van fysiek en mentaal welbevinden.

Over dit project

Dit project van stichting ASVZ is voor de bewoners van woning Touwbaan 13 uit Sliedrecht. In deze woning wonen drie heren en vier dames. Zij hebben allen een ernstige meervoudige beperking. Dit houdt in dat de bewoners naast een verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking hebben. Zij zitten in een rolstoel en bevinden zich in de laatste fase van hun leven.

Gedurende de week volgen de bewoners een activiteitenprogramma. Dit programma is gericht op beleving, beweging en ontspanning. Er wordt gesnoezeld, naar muziek geluisterd en er vinden diverse spelletjes plaats met geur- en smaakbeleving. De aangeboden activiteiten zijn gericht op het in stand houden van de aanwezige vaardigheden. De verzorgers die dagelijks met de bewoners werken zijn van mening dat een rolstoelschommel in de tuin een grote bijdrage zal leveren aan het welbevinden van de bewoners. Schommelen voelt veilig en fijn aan en biedt fysieke en mentale voordelen.

Looptijd

17 januari 2019 - 2 januari 2019

Projectlocatie

Touwbaan 1 Sliedrecht

1
Touwbaan 1 Sliedrecht

Contact

Organisatie

Stichting ASVZ

Projectleider

J van Schilt

Volg ons