Ons Raadhuis Header

Ons Raadhuis

Over dit project

Ons Raadhuis is een activiteiten- en ontmoetingscentrum gelegen in het hart van het dorp Velp, waar inmiddels gemiddeld 230 ouderen (en soms jongeren) per week naar toe komen om aan een of meerdere activiteiten mee te doen op 1 van de 5 dagen dat we wekelijks open zijn. Deze activiteiten worden georganiseerd op voordracht van de deelnemers en altijd gegeven door een professionele docent. Er is van alles te doen; schilderen, lezingen, bakken, Tai Chi, een beweeggroep, yoga, boetseren, muziek, dans, poëzie-voordracht, etc.  Iedereen is welkom; jonger, ouder, met of zonder problemen. Doordat er altijd een (betaalde) coördinator aanwezig is, kunnen álle ouderen meedoen, ook als zij last hebben gekregen van beperkingen zoals slechter horen of zien of afgenomen mobiliteit.

De deelnemende ouderen zijn erg enthousiast! Ze hebben vaak het gevoel weer ergens bij te horen, op elk niveau lekker actief te zijn en weer iets te kunnen betekenen voor elkaar.

In november 2017 heeft Ons Raadhuis de ‘Human Included’-prijs gewonnen uit handen van Hedy D’Ancona, een prijs die toegekend wordt aan een initiatief dat ‘participatie’  hoog in het vaandel heeft staan.

Doel van het project

“Ons Raadhuis wil” activiteiten aan ouderen met beperkingen aanbieden waardoor zij langer thuis kunnen blijven met minder functionele achteruitgang, minder eenzaamheid en minder overbelasting van de mantelzorger.

Looptijd

1 januari 2016 - 1 december 2017

Beeldverhaal van Ria: de vechter

Bekijk hier het verhaal van Ria, deelnemer aan Ons Raadhuis en hier het verhaal van projectleider Ester.

Activiteiten

De activiteiten die geboden worden zijn zeer divers en variëren van muziek, dans, schaken, schilderen, koken en bakken, een studieclub, een koor, tuinwerkzaamheden, voorlezen tot gym, wandelen en beeldhouwen. Ook worden alle bezoekers gestimuleerd ook vrijwillige taken op te pakken.

Projectlocatie

Velp
Nederland

1
Velp
Nederland

Contact

Organisatie

Stichting Het Raadhuis

Projectleider

Ester Bertholet

Resultaten

Er is een mooi artikel verschenen over het Raadhuis, geschreven voor het Humanistisch Verbond. Deze kunt u hier lezen.
Ook is er een mooie folder uitgebracht over de kernwaarden van Het Raadhuis, die u hier kunt bekijken.