Ons Raadhuis Header

Ons Raadhuis

Over dit project

Ons Raadhuis is een activiteiten- en ontmoetingscentrum, gelegen in het hart van het dorp Velp, waar gemiddeld per week 230 ouderen (en soms jongeren) naartoe komen om aan een of meerdere activiteiten mee te doen.

Ons Raadhuis biedt activiteiten aan aan ouderen met beperkingen, waardoor zij langer thuis kunnen blijven, met minder functionele achteruitgang, minder eenzaamheid en minder overbelasting van de mantelzorger.

Er is van alles te doen: schilderen, lezingen, bakken, Tai Chi, een beweeggroep, yoga, boetseren, muziek, dans, poëzievoordracht, etc. I,eze activiteiten worden georganiseerd op voordracht van de deelnemers en altijd gegeven door een professionele docent.

Iedereen is welkom: jonger, ouder, met of zonder problemen. Doordat er altijd een (betaalde) coördinator aanwezig is, kunnen álle ouderen meedoen. Ook als zij last hebben van beperkingen als slechter horen of zien of afgenomen mobiliteit. Ook worden alle bezoekers gestimuleerd vrijwillige taken op te pakken.

Looptijd

1 januari 2016 - 1 december 2017

Resultaten

De deelnemende ouderen zijn erg enthousiast. Ze hebben vaak het gevoel weer ergens bij te horen, op hun eigen niveau lekker actief te zijn en weer iets te kunnen betekenen voor elkaar.

In november 2017 heeft Hedy D’Ancona aan Ons Raadhuis de Human Included-Prijs overhandigd, een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan een initiatief dat participatie hoog in het vaandel heeft staan.

Er is een mooi artikel verschenen over Ons Raadhuis, geschreven voor het Humanistisch Verbond. Lees het artikel.

Ook is er een mooie folder uitgebracht over de kernwaarden van Ons Raadhuis. Bekijk de folder.

Projectlocatie

Velp
Nederland

1
Velp
Nederland

Contact

Organisatie

Stichting Het Raadhuis

Projectleider

Ester Bertholet

Beeldverhaal over Ria: de vechter