DSCF7086

Muziektheatervoorstelling:’Dat had je gedroomd’

Doel van het project

Doel van het project:
Het realiseren van een tweede Muziektheatervoorstelling. Met het voorbereiden, maken en uitvoeren van de voorstelling willen we de volgende doelstellingen realiseren.

• Empowerment van mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers door hun kunstzinnige talenten in te zetten tijdens het maken van een muziektheaterstuk.
• Hen inspiratie en plezier te bieden door gezamenlijk iets te creëren, zich gehoord en gezien te laten voelen.
• Kinderen van de praktijkschool laten participeren.

Over dit project

In 2019 bestaat het Odensehuis Amsterdam Zuid, een inloophuis, ontmoetingscentrum en informatiepunt voor en door mensen met beginnende dementie, hun mantelzorgers en buurtbewoners 10 jaar. Het heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een broedplaats waar kunstzinnige talenten samenkomen en gezamenlijk gebruikt worden. Met subsidie van Klein Geluk wordt Muziektheatervoorstelling: ‘Dat had je gedroomd !’ voorbereid en uitgevoerd.
Met het maken van de voorstelling krijgen mensen in en rond het Odensehuis met en zonder dementie de mogelijkheid om hun (kunstzinnige) talenten in te zetten. Bij het realiseren van de voorstelling ligt de focus op wat mensen (met hun beperking) nog wel kunnen. Bij de voorstelling werken mensen met en zonder dementie samen met kinderen met veelal een niet-Nederlandstalige achtergrond.

Looptijd

1 januari 2019 - 13 april 2019

Projectlocatie

Hygieastraat 4 1076 RM Amsterdam

1
Hygieastraat 4 1076 RM Amsterdam

Contact

Organisatie

Stichting Odensehuis

Projectleider

Simone Aarnink

Volg ons