Kunstcafé 55+_Fotografiënne_3734

Kunstcafé 55+. Verspreiding over de stad

Over dit project

Kunstcafé 55+ is ontmoeten middels kunst en cultuur op een aangename plek in de stad met een lekker kopje koffie erbij. Kunstcafé 55+ wordt op meerdere plekken georganiseerd samen met enthousiaste vrijwilligers op een doordeweekse ochtend en is gratis toegankelijk. Ieder programma is anders, en passend bij de plek waar het wordt georganiseerd. Ouderen worden geactiveerd en geïnspireerd om kunstactiviteiten te bezoeken, meer informatie over een bepaald onderwerp te zoeken of zelf kunst te gfaan beoefenen. Collega kunstaanbieders worden “verleid” om hun aanbod te tonen, om de doelgroep zo beter te bereiken en te stimuleren deel te nemen. Inmiddels vinden er op 6 plekken in de stad Kunstcafé’s plaats.

De headerfoto is gemaakt door Fotografiënne

Doel van het project

Het format Kunstcafé 55+ biedt de (oudere) vrijwilligers een duidelijke houvast als manier om middels een goede begeleiding vanuit het Kunstbedrijf bij de organisatie en planvorming te worden betrokken. Zij vormen samen de Klankbordgroep en zijn een team met de projectleider, waardoor de sociale cohesie wordt bevorderd.
Zo voldoen wij aan de behoefte die hieraan ten grondslag ligt: de maatschappelijke relevantie, het “erbij horen”. Zij worden aangesproken op hun talenten en kwaliteiten.

Looptijd

1 september 2016 - 28 februari 2018

Resultaten

Lees hier het eindverslag van Kunstcafé 55+.

  • 101.856 (5)
  • 101.856 (4)
  • KC Elderveld juni 018

Projectlocatie

Arnhem, 6811 EP, De Rozet: Kortestraat 16

1
Arnhem, 6811 EP, De Rozet: Kortestraat 16

Contact

Organisatie

Kunstbedrijf Arnhem

Projectleider

Ineke Tegelaar

Volg ons