vlcsnap-2015-10-22-16h27m42s480

Het Huis van Lied & Geluid

Doel van het project

Het Huis van Lied & Geluid richt zich op de muzikale communicatie als taaloverstijgende wijze om met elkaar om te gaan. Met het trainen van mantelzorgers, vrijwilligers en bewoners beogen we de kwaliteit van leven van alle betrokkenen duurzaam te veranderen: door subtiel luisteren en stemgebruik een vanzelfsprekend onderdeel te maken van de kleine, soms alledaagse, soms moeilijke momenten van interactie. Daarnaast wil het Genetic Choir de methodiek verder ontwikkelen voor toekomstige projecten.

Over dit project

Dit project richt zich op ouderen met wie de verbale uitwisseling moeilijk is geworden én hun verzorgenden. Het Genetic Choir heeft een methode ontwikkeld om betekenisvol contact te maken door subtiel luisteren en stemgebruik een vanzelfsprekend onderdeel te maken van de interactie. In samenwerking met het Flevohuis (A’dam) zal het Genetic Choir deze manier van werken via een langdurig project overdragen aan bewoners, vrijwilligers en mantelzorgers om op die manier een cultuuromslag in het dagelijkse menselijk contact in het verpleeghuis teweeg te brengen.

De aanpak is simpel en mensgericht en heeft de potentie grote impact te hebben op de zorg voor ouderen. Uitgangspunt is dat de manier van werken die het Genetic Choir voorstaat, het directe (speelse, intieme, waarachtige) contact van mens tot mens in de zorg voor (demente) ouderen versterkt, waardoor personeel, vrijwilligers en mantelzorgers weer meer betekenis en voldoening ervaren in het contact met de mensen voor wie ze zorgen.

Looptijd

1 juli 2019 - 31 december 2019

Projectlocatie

Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam

1
Kramatplantsoen 263
1095 LD Amsterdam

Contact