Oosterpark 2 kleiner

Het Erf

Doel van het project

Groen & Doen heeft als doel om een rolstoelfiets aan te schaffen waarmee iedereen de wijk in kan. Hierbij kan gedacht worden aan klussen op een nabijgelegen school, boodschappen doen voor het theehuis of een hond uitlaten voor een goede buur. Gezonde buitenlucht en ergens deel van uitmaken is immers voor ieder mens belangrijk: lekker uitwaaien in de wind, andere mensen ontmoeten en genieten van de zon of sneeuw.  Met een rolstoelfiets kan iedereen de wijk in, ongeacht de beperking.

 

Over dit project

Groen & Doen (onderdeel van Esdégé Reigersdaal) is een cluster dat dagactiviteiten biedt aan mensen met een verstandelijke beperking in de omgeving van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Groen & Doen is voor hen die graag buiten werken of graag dienstverlenend werk willen doen.

Het Erf is een nieuwe werkplek van Groen & Doen die in juni 2019 in gebruik genomen gaat worden. 34 mensen met een verstandelijke beperking zullen er buitenactiviteiten gaan doen. Op dit moment doen zij dat nog op het instellingsterrein van Reigersdaal in Heerhugowaard. Na de verhuizing zitten wij midden in een nieuwbouwwijk en willen we graag deel uitmaken van de activiteiten die daar gebeuren. Een deel van deze groep mensen zijn meervoudig beperkt (15 mensen). Zij functioneren op het niveau van 0 tot 3 jaar. Hun verstandelijke en/of motorische beperking maakt dat zij uit eigen initiatief weinig ervaringen op kunnen doen. Maar net als iedereen, genieten zij ook van het buiten zijn en gaan ze graag op pad. Maar daarbij zijn ze afhankelijk van de hulpmiddelen die wij als begeleiders hebben om hen deze ervaring op te laten doen. Als begeleiders streven wij ernaar dat zij zich gezien voelen en betrokken worden bij alles wat we doen. We kijken er dan ook naar uit dat wij ze door middel van de rolstoelfiets deelgenoot kunnen laten maken van de activiteiten in de buurt.

 

Looptijd

1 februari 2018 - 3 juni 2019

Projectlocatie

Madeliefstraat 16

1
Madeliefstraat 16

Contact