101.424 102.394

Een Praatje en een Plaatje II

Doel van het project

Het doel van deze formule is de ouderen uit de doelgroep in beweging te brengen en in contact met buurtbewoners en met zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt waar meerdere activiteiten plaatsvinden voor ouderen. Muziek is hierin het middel om de ouderen te raken, te bewegen en te betrekken. Een Praatje en een Plaatje II wil de bestaande formule in 2017 en 2018 bestendigen én verspreiden.

Concreet willen we de huidige bezoeken en Danspaleis edities in Amsterdam naar 200 ouderen uitrbeiden en Rotterdam naar 200 ouderen. Het project wordt stads breed uitgezet.
Verspreiding via Ouderen-LAB’s, een denktank waar ouderen onder begeleiding de formule aanscherpen. Landelijk breder uitgezet in de steden als Den Haag, Utrecht, Leiden, Eindhoven en Den Bosch (in totaal 100 ouderen).
De deelnemende ouderen zijn zowel emotioneel als fysiek in positieve zin in beweging gebracht en gestimuleerd om vanuit hun huis naar een locatie in de buurt te gaan en daar verder contact te maken.

Over dit project

In maart 2016 is het Danspaleis gestart met een nieuwe formule: Een Praatje en een Plaatje. Bij deze mobiele huiskamerdisco gaan buurtbewoners op bezoek bij ouderen met een draagbare platenspeler en een mix met ‘singeltjes van toen’. Wanneer er interesse is, bezoeken ze samen een Danspaleis in de buurt waar ze andere bewoners en vrijwilligers ontmoeten.

Klik hier voor een mooi beeldverhaal van Salvatore de Swingende Zeeman en bekijk ook onze NOS zomercolumn

 

Looptijd

1 januari 2017 - 30 juni 2018

Projectlocaties

Rotterdam
Nederland

Amsterdam
Nederland

1
Rotterdam
Nederland
2
Amsterdam
Nederland

Contact

Organisatie

Stichting Het Danspaleis

Projectleider

Josette de Vroeg

Volg ons