De BEP-tab Header

De BEP-tab

Over dit project

Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem in onze samenleving. Iedereen heeft in zijn eigen sociale omgeving te maken met mensen die zich in bepaalde mate eenzaam voelen. Volgens Professor Cacioppo van de Universiteit van Chicago kan eenzaamheid ernstige gevolgen hebben. Eenzaamheid verhoogt de bloeddruk, het stressniveau en de kans op een depressie.
Eenzaamheid vormt dus een beperking voor een ieder die dit ervaart en kan op langere termijn zelfs andere beperkingen versterken.
De BEP-tab stelt haar gebruikers in staat om door middel van videobellen sociale contacten te leggen en te onderhouden. De BEP-tab is een oplossing om ouderen zonder, of met een beperkte kennis van computerapparatuur de mogelijkheid te bieden om structurele sociale contacten te leggen met familie, vrienden, bekenden en andere gebruikers van de BEP-tab. Het gebruik van het product is door haar eenvoud geschikt voor iedereen en biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier nieuwe contacten aan te gaan.
De BEP-tab geeft de mogelijkheid om op elk gewenst moment te BEPPEN met anderen waardoor het gevoel van eenzaamheid structureel tegengegaan kan worden. Het succes van dit idee ligt bij het betrekken van ouderen in de opzet, uitvoer en groei van de BEP-tab.

Doel van het project

De doel van dit project is om ouderen die eenzaamheid ervaren met de BEP-tab zelf weer controle te geven over hun sociale netwerk.

Looptijd

1 december 2016 - 1 februari 2018

Projectlocatie

Deventer

1
Deventer

Contact

Organisatie

BEP-tab

Projectleider

Mats Kwakernaak