shutterstock_367740026

Actief op Recept

Doel van het project

Het doel van dit project is door middel van de inzet van ouderen als bewegingsadviseur de activiteit en beweging bij alleenstaande ouderen met een beperking in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen vergroten, met daarbij extra aandacht voor de inzet van ondersteuners van deze ouderen en hen te begeleiden om dit op een gezonde en verantwoorde manier te doen.

Over dit project

Actief op Recept is een project waarin alleenstaande ouderen met een beperking worden gemotiveerd om meer te bewegen en deel te nemen aan de activiteiten die er zijn in de gemeente Geldermalsen en Neerijnen. Hiervoor hebben zij ondersteuning van mensen uit hun omgeving en netwerk of van een vrijwilliger van WelzijnGeldermalsen nodig. Om te zorgen dat de ondersteuning veilig en gezond gebeurt, worden de ouderen en hun ondersteuner begeleid. Hierdoor wordt bewegen voor alleenstaande ouderen met een beperking makkelijker, aangenamer en gezonder voor beide doelgroepen. Het is de overtuiging van de initiatiefnemers van het project dat voor het activeren van ouderen de inzet van de omgeving vereist is.

Looptijd

30 april 2016 - 30 april 2018

Activiteiten

Vrijwilligers krijgen in september vanuit de fysiotherapeut een training om beweegadvies te kunnen geven aan ouderen en hun begeleider.

Vrijwillige beweegadviseurs geven begeleidingstrajecten aan ouderen en hun begeleider om hun beweegactiviteit te vergroten in najaar 2016 en voorjaar 2017.

Informatiebijeenkomsten voor alleenstaande ouderen en hun begeleider over de mogelijkheden om te bewegen in najaar 2016 en voorjaar 2017.

Projectlocaties

Geldermalsen, Nederland

Neerijnen, Nederland

1
Geldermalsen, Nederland
2
Neerijnen, Nederland

Contact

Organisatie

Welzijn Geldermalsen

Projectleider

Femke Broeders van Werkhooven

Volg ons