Podcast-serie over betrekken van bewoners

Datum

18 maart 2020

Podcast-serie over betrekken van bewoners

Hoe bereik en betrek je gezinnen bij je gezondheidsproject? Luister naar onze podcasts!

Om gezondheidsverschillen terug te kunnen dringen, is het belangrijk om alle wijkbewoners te betrekken bij je project. Ook (juist!) mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen en schrijven of een migratieachtergrond hebben. Gezonde Toekomst Dichterbij wil de lessen die uit onze projecten komen zo breed mogelijk delen. Met Pharos maakten we daarom een podcast-serie over het bereiken en betrekken van wijkbewoners. In elke podcast wordt een project uitgelicht, stuk voor stuk inspirerende voorbeelden.

 

Meet the Parents

De eerste podcast gaat over Meet the Parents – een project dat eenoudergezinnen uit Almere-Poort ondersteunt. Zij staan er vaak alleen voor bij de opvoeding en hebben over het algemeen een klein sociaal netwerk. Hoe bereik en betrek je deze eenoudergezinnen?

Beluister deze podcast:

 

Wijk in beweging

De tweede podcast gaat over de Levensloopaanpak, die zich richt op gezinnen in Katwijk-Noord. Inwoners kennen het project onder de naam Wijk in beweging. Alle organisaties in de wijk die iets met gezinnen en gezondheid te maken hebben zijn gezamenlijk met een gezinsbenadering aan de slag gegaan. Hoe gaan zij te werk?

Beluister deze podcast:

 

Wijkchallenge stoppen met roken

In deze derde podcast gaan we naar Den Haag. Het project Wijkchallenge wil het stoppen met roken in gezinnen in achterstandssituaties stimuleren. En dat in de vorm van een spel: de uitdaging voor de gezinnen is om het stoppen langer vol te houden dan de gezinnen van de concurrerende wijk in Utrecht.

Beluister deze podcast: