Conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ mét resultaten Meer Veerkracht, Langer Thuis

Datum

17 juni 2019

Conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen(zorg)' mét resultaten Meer Veerkracht, Langer Thuis

Op 27 november is het zo ver: de resultaten, geleerde lessen en succesaanpakken van het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis worden gepresenteerd. We doen dat op een plek waar jaarlijks honderden professionals en vrijwilligers samen bouwen aan betere zorg en welzijn voor ouderen: de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ in Nieuwegein. De ervaringen van de afgelopen jaren komen in meerdere sessies terug.

Viering en verduurzaming vier jaar Meer Veerkracht, Langer Thuis

Vier jaar geleden stond FNO met het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis aan de wieg van een nieuwe beweging. Een beweging die aandacht geeft aan ouderen in een meer kwetsbare positie in Nederland. Meer Veerkracht, Langer Thuis stelde meer dan 120 organisaties in staat om innovatieve projecten op te zetten en succesvolle projecten te verspreiden. Daarmee heeft het programma een wezenlijke bijdrage geleverd aan de veerkracht en kwaliteit van leven van alleenstaande, zelfstandig wonende ouderen. Meedoen en bewegen, daar draaide het allemaal om.

Ouderen namen op grote schaal deel, werden betrokken bij de opzet en uitvoering van de projecten en gaven zinvolle informatie over wat wel en niet werkte. Meer dan 35.000 ouderen haakten aan, een geweldig resultaat! FNO weet dat dit mogelijk was dankzij de tomeloze inzet van projectleiders en ouderen in het hele land en wil vandaag de opbrengst van dit alles delen. Hadassah de Boer ontvangt tal van betrokkenen in een feestelijke talkshow: Ann Kusters (directeur/bestuurder FNO), Corine van Maar (programmaleider Meer Veerkracht, Langer Thuis), Renate Verkaik (onderzoeker Nivel programma-evaluatie Meer Veerkracht, Langer Thuis), Nanne de Vries (voorzitter programmacommissie Meer Veerkracht, Langer Thuis) en betrokkenen uit diverse projecten.

Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

Op de conferentie delen meer dan 80 experts de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de belangrijkste beleidsprogramma’s komen aan bod en projectleiders en ouderen delen inspirerende en vernieuwende praktijkverhalen. Elk jaar zijn er 800 tot 1000 bezoekers: bestuurders, zorgprofessionals, wetenschappers en zeker ook projectleiders en ouderen zelf.

Ook hier vinden we samen mét ouderen cruciaal. Daarom maakt FNO het dit jaar mogelijk dat bezoekers van 60 jaar en ouder zich kosteloos kunnen inschrijven voor de conferentie. Laat je inspireren door sprekers met visie en door praktische en waardevolle voorbeelden.

Schrijf je hier in.

Meer informatie over de conferentie: