Nieuws Meer Veerkracht, Langer Thuis Houd mij op de hoogte

De Nabuur: nieuw beeldverhaal van Meer Veerkracht, Langer Thuis

6 juni 2018

‘Het verenigingsleven is mij niet vreemd. Daarmee houd je een dorp in stand. Dat moet je gezamenlijk doen.’

In ons nieuwe beeldverhaal neemt Henk (87) ons mee in zijn leven in het Drentse Witteveen. Een dorp waar hij zich al snel thuis voelde en steun kreeg in een moeilijke periode. Toen het dorp te maken kreeg met ontgroening en vergrijzing hebben de bewoners samen de schouders er onder gezet en gezorgd dat iedereen mee kon blijven doen. Ervaar hier het verhaal van Henk en beleef hoe waardevol het is dat hij zich in kon blijven zetten voor zijn dorp.

Daarna vertelt Roos Glastra over het geheim van Witteveen. Witteveen (550 inwoners) heeft in 2017 de Henk Aalderinkprijs van de P10 (17 plattelandsgemeenten in Nederland) én de Dorpsvernieuwingsprijs 2017 van de Landelijke Vereniging Kleine Kernen gewonnen. Met het behalen van de laats genoemde zal Witteveen meedingen naar de Europese titel Dorpsvernieuwingsprijs 2018!

Henk is op 11 april plotseling overleden, hij was erg te spreken over dit beeldverhaal. Daarom heeft de familie graag toestemming gegeven deze te publiceren.

Deze reportage is de zevende in een reeks verhalen waarmee we de impact van projecten van Meer Veerkracht, Langer Thuis laten zien. Bekijk hier ook de eerder verschenen verhalen van Jan, Jannie, Salvatore, Carolien, Ria en Rosemarie nog een keer terug.

Lees verderSluiten

Tweede editie Congrestival op 12 September 2018

30 mei 2018

Na een succesvolle eerste editie in 2017 vindt op woensdag 12 september 2018 voor de tweede keer het Congrestival Sociaal & Gezond plaats bij de Metaal Kathedraal Utrecht.
Het Congrestival is een kruising tussen een inhoudelijk congres en een vrolijk en verbindend festival. Voor spraakmakende initiatieven en praktijken uit de gezondheidszorg en het sociaal werk. Je vindt er geen eenzijdige presentaties. Wel korte inspirerende sessies, dialoogtafels, speeddates, workshops en mini-colleges van bezielende wetenschappers, experts of bezoekers. Zij zetten deze dag de toon! Het programma is gevarieerd met ruimte voor kunst en cultuur en volop gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen.

Jij bent de hoofdgast

Van elkaar kunnen we namelijk het meeste leren, kennis delen, elkaar versterken en inzicht bieden en krijgen. Iedere deelnemer is daarom hoofdgast op het Congrestival. Je vindt er sociaal en medisch professionals, beleidsmakers van gemeenten, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en maatschappelijke ondernemers.

Early bird tickets zijn nu te koop. Voor meer informatie en kaartjes, klik hier.

Lees verderSluiten

Proef de sfeer…. Meer Veerkracht, Langer Thuis projectleidersbijeenkomst

3 mei 2018

We kijken terug op een geslaagde projectleidersbijeenkomst van Meer Veerkracht, Langer Thuis met bijna 100 enthousiaste deelnemers. De bijeenkomst werd geopend door Ineke Jonker en Alet Klarenbeek. En na een hart onder de riem van Taante, lieten projectleiders zich inspireren tijdens een succesvolle netwerklunch en verschillende workshops. ‘Het leukste is wel om samen op zoek te gaan naar de oplossing’. Nieuwsgierig geworden? Laat je inspireren door de aftermovie.

Nieuw! Editie #04 De verkiezing voorbij

2 mei 2018

De vierde editie van ons online magazine ‘De gemeente als partner’ is uit en kun je hier downloaden. De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij en de nieuwe gemeenteraden zijn geïnstalleerd. In de meeste gemeenten zijn partijen druk met elkaar aan het onderhandelen over het coalitieakkoord en de samenstelling van het nieuwe college. Wil je weten welke kansen de nieuwe raad en het nieuwe college bieden om je organisatie zichtbaar te laten zijn?

Je leest het in de vierde editie van ‘De gemeente als partner’, De verkiezing voorbij. Er komen dit keer een burgemeester en een belangenbehartiger aan het woord en Werner Hoff en Janneke Schieving delen hun ervaring met de gemeente rondom hun project Westerveld verbonden!

Lees verderSluiten

Nieuw! TOETSINGSKADER VAN EN VOOR OUDEREN

4 april 2018

Wat vinden ouderen zelf belangrijk als het gaat over wonen, welzijn en zorg? Wat zijn nou écht waardevolle verbeteringen? Er is niemand die deze vragen beter kan beantwoorden dan ouderen zelf. Daarom stelde het ouderenplatform van BeterOud aandachtspunten op en toetsten zij verbeterprojecten. Ze onderscheiden drie levensfasen: ‘voorbereiden op de toekomst’; ‘zelfstandig wonen’ en ‘opname in het ziekenhuis en zorg thuis’. De uitkomsten zijn vastgelegd in een toetsingskader: ‘de meetlat van de ouderen’. Meer informatie over het toetsingskader vind je hier.

 

HET BLOEMENMEISJE: NIEUW BEELDVERHAAL VAN MEER VEERKRACHT, LANGER THUIS

4 april 2018

“Ik heb in mijn leven veel liefde gegeven. En nu, op mijn oude dag, ontvang ik liefde terug van Nienke, Jos en hun prachtige kinderen”.

In ons nieuwe beeldverhaal vertellen we over Rosemarie (81) die er na een vol leven alleen voor kwam te staan. Haar wereld werd door verschillende oorzaken steeds kleiner. Tot ze een uitnodiging ontving om mee te eten met een jong gezin uit de buurt. Ervaar hier het verhaal van Rosemarie en beleef hoe belangrijk het is om mee te kunnen blijven doen. Daarna vertelt Stichting Eet mee! over het succes van het initiatief Vaste Gast.

Deze reportage is de zesde in een reeks verhalen waarmee we de impact van Meer Veerkracht, Langer Thuis projecten laten zien. Kijk hier ook de eerder verschenen verhalen van Jan, Jannie, Salvatore, Carolien en Ria nog een keer terug.

Lees verderSluiten