Verhalen van Klein Geluk

Met het programma Klein Geluk leveren we een bijdrage aan de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige gezondheidsbeperking. Bepaalde materialen, dagbesteding, evenementen, of meer eigen regie en participatie kunnen van groot belang zijn in iemands leven. Bekijk het in deze filmpjes van een selectie van onze projecten.

FLOOR jongerencoaching

FLOOR jongerencoaching

Veel jongeren met een beperking stoten hun hoofd tegen een ‘glazen plafond’. Om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk willen en kunnen zijn, is goede ondersteuning van belang. Daarom helpt stichting FLOOR jongerencoaching deze jongeren bij het maken en uitvoeren van hun toekomstplannen. Zowel individueel met vrijwillige coaches, als groepsgewijs door workshops te geven over toekomstplanning.

Assistive Technology

Assistive Technology

Mensen zoals Ruud van Zuijlen zijn voor hun kwaliteit van leven volledig afhankelijk van Assistive Technology (AT). In rap tempo worden nieuwe producten ontwikkeld, maar mogelijke cliënten van AT weten vaak niet wat het actuele aanbod is of hoe ze dit kunnen aanvragen. Binnen Cliëntenbelang Amsterdam werkt Ruud daarom aan het verzamelen en delen van kennis en ervaringen voor cliënten en professionals.

Muziek op reis

Muziek op reis

Muziek op reis is een muzikale trektocht langs alle 1350 cliënten met een verstandelijke beperking van Stichting Zuidwester. De concerten geven positieve energie en stimuleren het groepsgevoel. De cliënten bepalen zelf de inhoud en de locatie van de uitvoeringen en ouders, familie en andere bekenden worden ook uitgenodigd.

Classic Express

Classic Express

Muziek heeft een positief effect op de kinderen en volwassenen met een verstandelijke en motorische beperking van dagcentrum Omega. De Classic Express van het Prinses Christina Concours trad voor hen op in een bijzondere en toegankelijke concertzaal. Cam on Wheels was aanwezig.

Super COOL!

Super COOL! is een sport- en maatjesproject voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers sporten iedere donderdag samen met vrijwilligers, als sportmaatjes. Iedere vijf weken wordt er een nieuwe sport aangeboden. Het doel is een inclusieve samenleving middels sport, en het voorkomen van sociale uitsluiting.

Duofiets voor Rozemarijn

Duofiets voor Rozemarijn

De kinderen van kinderdagcentrum Rozemarijn hebben niet de mogelijkheid om zelfstandig te fietsen. Om hen toch een fietservaring te bieden heeft het KDC een duofiets aangeschaft. Voor een boodschap of om even te zwaaien naar de buren.

Huifbedrijden

Gezinnen genieten van een leuke activiteit die bijdraagt aan de ontspanning en kwaliteit van leven van kinderen met ZEVMB. Stichting 2CU organiseert huifbedrijden, inclusief activiteiten voor de andere gezinsleden (zoals springkussen en schmink). Het gezin kan zo even de dagelijkse zorgen achter zich laten. Een professionele fotograaf legt de dag vast voor een blijvende herinnering.