Verhalen van Klein Geluk

Een kwetsbare gezondheid mag een zo prettig en zelfstandig mogelijk (samen)leven niet in de weg staan. Daarom ondersteunt FNO Klein Geluk projecten die bijdragen aan meer kwaliteit van leven, autonomie of participatie voor mensen met een langdurige gezondheidsbeperking. De behoeftes van de mensen zelf staan hierbij altijd centraal.

Een VR-bril, een sportdag of technische hulpmiddelen voor meer zelfstandigheid kunnen enorm bijdragen aan je kwaliteit van leven. Bekijk het in deze leuke, korte filmpjes van een paar van onze projecten.

VR-belevenis

Mensen met een beperking kunnen bij SportService Zwolle bewegen in virtual reality. Een unieke belevenis: met een VR-bril op kunnen ze tafeltennissen, een museum verkennen, met vissen zwemmen, 3d-tekenen of een achtbaan beleven. In VR is een inclusieve wereld aanwezig, waar mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen.

FrameRunning is een sport

FrameRunning is een sport

FrameRunning is een sport voor kinderen die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten of een loophulpmiddel nodig hebben. Met de FrameRunner, een snelle loopfiets met drie wielen, kunnen zij lopen en zelfs rennen. Ze kunnen zo makkelijker buitenspelen, maar ook meedoen met atletiek.

Iedereen kan sporten!

Iedereen kan sporten!

Op de G-sportdag Iedereen kan sporten! in Rijswijk konden mensen met een beperking kennismaken met verschillende sporten. Het evenement stond in het teken van bewegen, maar ook van gezelligheid. Naast sporten waren er creatieve workshops, werd er samen geluncht, gedanst en genoten van een optreden van partyzanger Ronnie Ronaldo. Kortom: een onvergetelijke dag, nieuwe sociale contacten en nieuwe sportideeën.

Zingevingsfestival

Zingevingsfestival

Het jaarlijkse Zingevingsfestival voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is een ontspannen dag met theater, kunst, muziek en creatieve activiteiten. Uitgangspunt is herstel en maatschappelijke participatie.

FLOOR jongerencoaching

FLOOR jongerencoaching

Veel jongeren met een beperking stoten hun hoofd tegen een ‘glazen plafond’. Om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk willen en kunnen zijn, is goede ondersteuning van belang. Daarom helpt stichting FLOOR jongerencoaching deze jongeren bij het maken en uitvoeren van hun toekomstplannen. Zowel individueel met vrijwillige coaches, als groepsgewijs door workshops te geven over toekomstplanning.

Assistive Technology

Assistive Technology

Mensen zoals Ruud van Zuijlen zijn voor hun kwaliteit van leven volledig afhankelijk van Assistive Technology (AT). In rap tempo worden nieuwe producten ontwikkeld, maar mogelijke cliënten van AT weten vaak niet wat het actuele aanbod is of hoe ze dit kunnen aanvragen. Binnen Cliëntenbelang Amsterdam werkt Ruud daarom aan het verzamelen en delen van kennis en ervaringen voor cliënten en professionals.

Muziek op reis

Muziek op reis

Muziek op reis is een muzikale trektocht langs alle 1350 cliënten met een verstandelijke beperking van Stichting Zuidwester. De concerten geven positieve energie en stimuleren het groepsgevoel. De cliënten bepalen zelf de inhoud en de locatie van de uitvoeringen en ouders, familie en andere bekenden worden ook uitgenodigd.

Classic Express

Classic Express

Muziek heeft een positief effect op de kinderen en volwassenen met een verstandelijke en motorische beperking van dagcentrum Omega. De Classic Express van het Prinses Christina Concours trad voor hen op in een bijzondere en toegankelijke concertzaal. Cam on Wheels was aanwezig.

Super COOL!

Super COOL! is een sport- en maatjesproject voor mensen met een verstandelijke beperking. Deelnemers sporten iedere donderdag samen met vrijwilligers, als sportmaatjes. Iedere vijf weken wordt er een nieuwe sport aangeboden. Het doel is een inclusieve samenleving middels sport, en het voorkomen van sociale uitsluiting.

Duofiets voor Rozemarijn

Duofiets voor Rozemarijn

De kinderen van kinderdagcentrum Rozemarijn hebben niet de mogelijkheid om zelfstandig te fietsen. Om hen toch een fietservaring te bieden heeft het KDC een duofiets aangeschaft. Voor een boodschap of om even te zwaaien naar de buren.

Huifbedrijden

Gezinnen genieten van een leuke activiteit die bijdraagt aan de ontspanning en kwaliteit van leven van kinderen met ZEVMB. Stichting 2CU organiseert huifbedrijden, inclusief activiteiten voor de andere gezinsleden (zoals springkussen en schmink). Het gezin kan zo even de dagelijkse zorgen achter zich laten. Een professionele fotograaf legt de dag vast voor een blijvende herinnering.