Nieuws Klein Geluk Houd mij op de hoogte

130 mooie projectvoorstellen ontvangen in de 1e call van het programma Klein Geluk!

30 april 2018

Binnen het programma Klein Geluk hebben we in de 1e call 130 aanvragen ontvangen. Alle 130 aanvragen zijn de afgelopen weken getoetst aan de criteria van het programma. Het is ontzettend mooi om een diversiteit aan goede projectvoorstellen te zien die allemaal op hun eigen manier bij willen dragen aan het kleine geluk voor mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. Bedankt daarvoor!  Inmiddels zijn alle initiatiefnemers op de hoogte gesteld van de uitkomst en binnenkort zullen de projectvoorstellen, die voor een bijdrage in aanmerking zijn gekomen, hun project op de website presenteren.

Meer weten van het programma Klein Geluk? Klik hier.

Call 1 Klein Geluk is geopend

19 januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 is het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen binnen het programma Klein Geluk. De aanvragen kunnen tot uiterlijk 28 februari 14:00 uur worden ingediend.

Meer informatie over hoe, waarvoor en door wie een aanvraag ingediend kan worden vindt u hier.

Het doel van het programma Klein Geluk is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid. De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (autonomie), sociale relaties heeft met anderen (sociale participatie), en zich fysiek en mentaal goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden. Klein Geluk ondersteunt daarom projecten die deze factoren positief beïnvloeden en waarbij de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat.

Lees verderSluiten

Vervolg op Klein Geluk

1 november 2017

Het programma Klein Geluk  van FNO nodigt organisaties vanaf 1 januari 2018 uit subsidieaanvragen in te sturen. Het programma richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid.

FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Het fonds reserveert daarom drie miljoen euro om de komende vier jaar de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid te kunnen verbeteren.

“Heel erg van genoten… Jullie mogen wat vaker komen”, zegt Femke na een door Klein Geluk gesubsidieerde muzikale voorstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (autonomie), sociale relaties heeft met anderen (sociale participatie), en zich fysiek en mentaal goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden. Klein Geluk ondersteunt daarom projecten die deze factoren positief beïnvloeden en waarbij de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat.

Tijdens de eerste editie van het programma (2015-2016) zijn ruim 200 projecten gefinancierd op het terrein van materialen, dagbesteding en evenementen. Dit zijn zaken waarvoor in het nieuwe programma ook subsidie aangevraagd kan worden. Daarnaast zal er in het nieuwe programma Klein Geluk ruimte zijn om subsidie aan te vragen voor projecten die een structurele verandering teweegbrengen waardoor de kwaliteit van leven van de doelgroep positief wordt beïnvloed. Hiervoor worden aparte thema calls uitgeschreven.

Vanaf 1 januari tot 28 februari 2018 kunnen organisaties subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen. Meer informatie over deze call verschijnt half december op de website van FNO.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Projectencoördinator van Klein Geluk,

Caroline Hop
06 – 124 30 950 of 085 – 0403260
www.fnozorgvoorkansen.nl

Lees verderSluiten

Resultaten Klein Geluk 2015 – 2016

6 juli 2017

Het programma Klein Geluk 2015-2016 is inmiddels afgerond en de resultaten zijn geëvalueerd. Vrijwel alle doelen zijn gehaald, het programma heeft ongeveer 65.000 personen uit de doelgroep bereikt. Klik hier om het filmpje met de resultaten te bekijken.

Op dit moment is FNO bezig om een vervolg programma te ontwikkelen dat naar verwachting begin 2018 van start zal gaan. Meer informatie hierover zal vanaf het najaar op de website te zien zijn.

 

Beleef de Klein Geluk Show nog een keer!!

4 mei 2017

De Klein Geluk Show was een groot succes en het nieuws dat het programma Klein Geluk vanaf 2018 een vervolg krijgt geweldig!

Ruim 1100 personen hebben genoten van fantastische optredens van onder andere Trijntje Oosterhuis, Brace, Lucifers Slagwerk en Rob& Emiel. Verder mochten de presentatoren Tooske Ragas en Robert ten Brink als verrassing nog een aantal wensen vervullen.

Voor de mensen die er helaas niet bij konden zijn en de mensen die de dag nog eens willen beleven hebben we een prachtige film om te bekijken. Klik te zien waarom de dag met een dikke 8 is gewaardeerd!

 

Klein Geluk gaat door!

17 maart 2017

Klein Geluk zal vanaf 2018 wederom actief zijn. Dat maakte FNO gisteren bekend tijdens ‘De Klein Geluk Show’. Op dit evenement vierde Klein Geluk dat het de afgelopen twee jaar een mooie bijdrage heeft mogen leveren aan het geluk en de kwaliteit van leven van mensen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg.

Het programma Klein Geluk van FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan en heeft daarom de afgelopen twee jaar 209 projecten gefinancierd met in totaal 2 miljoen euro. Op 1 januari 2015 ging Klein Geluk van start voor twee jaar. Maar het succes en de grote behoefte bij de doelgroep heeft FNO doen besluiten het programma vanaf 1 januari 2018 voort te zetten. Over de duur, specifieke accenten en het beschikbare budget gaat FNO de komende maanden besluiten nemen.

Klein Geluk geeft jonge en oude mensen met een chronische aandoening een verstandelijke of lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of een psychiatrische stoornis net dat financiële zetje om een wens die anders niet door kan gaan mogelijk te maken. Zoals een lang gewenste vakantie voor een gezin met een chronisch ziek kind. Of de behoefte om, ondanks intensieve psychiatrische zorg, weer te werken. Deze kansen op geluk betekenen veel voor de kwaliteit van leven zoals mensen die zelf ervaren.

Klein Geluk Show

De ‘Klein Geluk Show’ is een event vol entertainment. In een bomvol De Flint in Amersfoort waren 1.100 mensen aanwezig die allemaal betrokken zijn bij de projecten die de afgelopen twee jaar mede mogelijk waren door de financiële ondersteuning van Klein Geluk. De animo was zelfs nog veel groter dan het aantal aanwezigen. Met audiodescriptie, gebarentolken en signdancers was het voor iedereen mogelijk alles goed te volgen.

Lees verderSluiten