Klein Geluk ondersteunt diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen mensen om zich heen te hebben. Denk aan mantelzorgers, familie, buren, vrienden, kennissen en collega’s. Want als je sociale relaties onderhoudt ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Laat je inspireren door de impact van Klein Geluk.

Contact en geluk voor mensen met dementie

Helaas raken veel mensen met dementie gedurende hun ziekte veel vrienden en kennissen kwijt. Wat is nodig om een hecht sociaal netwerk rond mensen met dementie te ondersteunen of te vormen? Met die kennis kunnen we hun levensgeluk aanzienlijk vergroten.

Het Ben Sajet Centrum heeft samen met zorgorganisaties en met steun van Klein Geluk een nieuwe manier van werken gevonden waarbij dit samen met naasten wordt opgepakt.

Created with Sketch.

Samen wonen en meedoen in de buurt

In een buurtcirkel kunnen mensen die langdurige begeleiding nodig hebben, meedoen aan het leven in de wijk waar ze wonen. Tegelijk kunnen zij iets betekenen voor anderen in hun omgeving. In verschillende plaatsen worden buurtcirkels opgezet.

Klein Geluk heeft bijgedragen aan de buurtcirkel in Apeldoorn, speciaal bedoeld voor mensen met psychiatrische hulpvragen.

Created with Sketch.

Samen theater maken

Werk je met mensen met een verstandelijke beperking in zorg of onderwijs? En wil je graag met je groep aan de slag met drama?

In de Kiem Theater Training leer je samen theater maken. Verrassend leuke activiteiten die leiden tot spel en plezier, verwondering en lef.

Created with Sketch.

Nog meer impact?

Klein Geluk ondersteunt ook diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen:

  • mee te doen in de samenleving
  • mensen om zich heen te hebben
  • regie te ervaren over hun leven
  • te leren en zich te ontwikkelen
  • passend en leuk werk te hebben

Want daarmee ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Created with Sketch.

Nog meer impact?