Klein Geluk ondersteunt diverse projecten die mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid helpen te leren en zich te ontwikkelen. Dit gaat over het behalen van diploma’s op verschillende niveaus, maar ook over persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld het opdoen van sociale vaardigheden. Want als je kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen kunnen groeien ervaar je een betere kwaliteit van leven.

Laat je inspireren door de impact van Klein Geluk.

Zorgeloos naar school

Een van de doelen van Stichting Zorgeloos naar School is dat bij de intake van een nieuwe leerling op school de vraag hoort: ‘Heb jij een chronische aandoening?’ Als het antwoord ‘ja’ is, moet er een stappenplan klaarliggen. De ‘Doe-het-samen’-gids helpt leerlingen om zelf regie te nemen in het bespreken van hun aandoening en de gewenste ondersteuning. Zo hebben zij dezelfde kansen als leerlingen zónder chronische aandoening.

Met hulp van Klein Geluk zijn duizenden ‘Doe-het-samen’-gidsen gemaakt en verstuurd op aanvraag van leerling, ouder of school.

Created with Sketch.

Worden wie je bent met FLOOR

Veel jongeren met een beperking stoten hun hoofd tegen een ‘glazen plafond’. Om uit te groeien tot de persoon die zij werkelijk willen en kunnen zijn, is goede ondersteuning van belang. Daarom helpt stichting FLOOR jongerencoaching deze jongeren bij het maken en uitvoeren van hun toekomstplannen. Zowel individueel als groepsgewijs, met workshops en coaching.

Klein Geluk heeft een bijdrage toegekend aan FLOOR voor het financieren van 38 individuele coachtrajecten.

Created with Sketch.

Nog meer impact?