Jongerenpanel

Podcast-serie over betrekken van bewoners

13 november 2019 Hoe bereik en betrek je gezinnen bij je gezondheidsproject? Luister naar onze podcasts! Om gezondheidsverschillen terug te kunnen dringen, is het belangrijk om alle wijkbewoners te betrekken bij je project. Ook (juist!) mensen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen en schrijven of een migratieachtergrond hebben. Gezonde Toekomst Dichterbij wil de lessen die uit onze projecten komen zo breed mogelijk delen. Met Pharos maakten we daarom een podcast-serie over het bereiken en betrekken van wijkbewoners. In elke podcast wordt een project uitgelicht, stuk voor stuk inspirerende voorbeelden.  

AnneLoes van Staa, lector Transities in Zorg, wint eerste Deltapremie

12 november 2019 FNO feliciteert AnneLoes van Staa, lector Transities in Zorg van Kenniscentrum Zorginnovatie, Hogeschool Rotterdam, met het winnen van de Deltapremie van 500.000 euro. Van Staa kreeg de prestigieuze prijs voor toonaangevend praktijkgericht onderzoek op dinsdagavond 12 november uitgereikt door minister Ingrid van Engelshoven (OCW) in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. FNO’s programma Zorg én Perspectief ondersteunde Van Staa’s onderzoek ‘Betere transitie bij diabetes’.  

Mogelijke uitbreiding no-riskpolis door petitie Jongerenpanel en Emma at Work

5 november 2019 Minister Koolmees (SZW) start een onderzoek naar de uitbreiding van de no-riskpolis voor mensen met een chronische aandoening. Koolmees gaat aan de slag met de no-riskpolis naar aanleiding van de petitie ‘No-riskpolis voor álle jongeren met een chronische aandoening’ van het Jongerenpanel Zorg én Perspectief en Emma at Work, en het SER-advies ‘Werk: van belang voor iedereen’.

Recht op onderwijs voor ieder kind op Conferentie Onderwijs-Jeugd

31 oktober 2019 De conferentie Onderwijs-Jeugd, vandaag in Veenendaal, draait om het recht op onderwijs en ontwikkeling voor ieder kind. Hiertoe worden krachtige samenwerkingen nagestreefd, want wanneer kinderen, ouders en professionals van gemeente, jeugdhulp en onderwijs de handen ineenslaan is heel veel mogelijk. De conferentie stelt inspireren en het delen van goede voorbeelden centraal. Deelnemers werken in de jeugdhulp of leerplicht, zijn gemeenteambtenaren jeugd en onderwijs, schoolleiders, intern begeleiders en zorgcoördinatoren uit verschillende regio's.

Geef ook Wajongers perspectief op de arbeidsmarkt

30 oktober 2019 Vandaag debatteren Tweede Kamerleden met staatssecretaris Tamara Van Ark (SZW) over de wetswijziging van de Wajong. Met de wetswijziging wil Van Ark de Wajong-uitkering vereenvoudigen en overzichtelijk maken. Het Jongerenpanel Zorg én Perspectief is blij met de stappen om de Wajong beter inzichtelijk te maken voor onder andere jongeren met een chronische aandoening. Toch maakt het panel zich ook grote zorgen over de impact van deze wet.

HOE DAN? Tilburg

20 september 2019 Woensdag 30 oktober organiseerden we in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid de inspirerende werkconferentie HOE DAN?, met workshops en praktijkvoorbeelden van tal van bewezen initiatieven uit het Zuiden én uit de rest van Nederland.