Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Vanaf 1 juli zijn Jongerenpanel ZeP, Ervaringscentrum Jong Perspectief (ECJP) en ALL OF ME samen verdergegaan in JongPIT.

Wat doet het Jongerenpanel precies?

We komen regelmatig bijeen om te praten over onze ervaringen op het gebied van zorg, sport, school en werk. Bovenal bedenken we dan hoe het beter kan. Met deze input gaan we aan de slag in de politiek, in de projecten, en in onderzoek.

 

Wie zitten er in het Jongerenpanel?

Het Jongerenpanel bestaat uit 20 tot 25 jongeren tussen de 15 en 25 jaar met een chronische aandoening. Vanuit onze eigen kracht zetten wij onze ervaring in om het verschil te maken voor andere jongeren met een chronische aandoening. Het panel is een enthousiaste groep die hard en serieus meedenkt en bijdraagt, maar het tegelijkertijd erg gezellig heeft met elkaar. Zo plannen we verschillende uitjes tussen de vergaderingen door. Wil je weten waarom de andere panelleden lid zijn geworden?

 

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar jongeren tussen de 15 en 25 jaar die de positie van jongeren met een chronische aandoening in Nederland willen verbeteren. Wij vinden het belangrijk dat het Jongerenpanel representatief is voor de 1,3 miljoen jongeren in Nederland met een chronische aandoening. Daarom streven we naar een groep jongeren met verschillende chronische aandoeningen, opleidingsniveau’s, leeftijden, gender en etniciteit.

 

Wat wordt er als panellid van je gevraagd?

Als jongere in het Jongerenpanel doe je het volgende:

  • Je representeert een grote groep jongeren.
  • Je brengt onder woorden waar jongeren met een chronische aandoening tegenaan lopen.
  • Je denkt mee over oplossingen voor de ervaren drempels.
  • Je geeft advies aan een of meerdere projecten van het programma Jongeren INC.
  • Je bent aanwezig bij de Jongerenpanelbijeenkomsten.

Als je wilt, is het mogelijk een grotere rol op je te nemen. Denk aan meegaan naar politieke gesprekken in de Tweede Kamer of bij ministeries, meewerken aan bijeenkomsten van Jongeren INC of meedenken bij andere activiteiten van het programma.

 

Wat krijg je hiervoor terug?

Je inzet voor het Jongerenpanel is vrijwillig, maar dat betekent niet dat je er niets voor terugkrijgt:

  • Je kunt invloed uitoefenen op de toekomst van jongeren met een chronische aandoening.
  • Je ontmoet andere jongeren met een chronische aandoening.
  • Je bedenkt samen oplossingen voor de problemen waar we tegenaan lopen.
  • Je krijgt van FNO verschillende trainingen aangeboden waarmee je je presentatie-, communicatie- en beïnvloedingstechnieken kunt verbeteren.
  • Je krijgt een vrijwilligersvergoeding en een reiskostenvergoeding.

Maak kennis met de leden van het jongerenpanel!

Ik wil meedoen.