Agenda Gezonde Toekomst Dichterbij

08-04-2019 tot 09-05-2019

Regionale kennisateliers: wat werkt bij het aanpakken van armoede en schulden?

Wat werkt bij het oplossen van van armoede en schulden? Ondersteuning bij deze problemen vraagt vaak veel van professionals. Tijdens de kennisateliers ‘Wat werkt in jouw praktijk?’ gaan professionals, beleidsmakers, cliëntvertegenwoordigers en onderzoekers op basis van nieuwe inzichten samen op zoek naar effectieve werkwijzen die in de praktijk toepasbaar zijn. Kom jij ook? Je kunt je hier inschrijven. (Schrijf je hier in als je lid bent van het BVK.)

Waar en wanneer?
De kennisateliers vinden plaats vanaf 12.30 uur op drie dagen (voor verschillende regio’s):

  • op 8 april voor de regio Zuid-Nederland in Tilburg
  • op 18 april voor de regio Noord-Nederland in Groningen
  • op 9 mei voor de regio Midden-Nederland in Almere
13-05-2019

Gratis kennisevent ‘Beweeg het door!’

Wil je meer weten over het stimuleren van bewegen? Kom op 13 mei naar het gratis kennisevent ‘Beweeg het door!’ van Kenniscentrum Sport.

  • Ben je op zoek naar tips en activiteiten rondom beweegstimulering?
  • Wil je weten hoe je met anderen in gesprek gaat over bewegen?
  • Hoor je graag meer over de beweegrichtlijnen?
  • Of wil je jouw kennis delen met andere professionals uit zorg, sport en welzijn?

Beweeg het door! biedt workshops en sessies waarin onderwerpen aan bod komen als in gesprek gaan over bewegen, motorische ontwikkeling en zorg en sport. Ook zijn er sessies specifiek gericht op ouderen en beweging.

Meld je hier aan voor Beweeg het door!

Lees verderSluiten
06-06-2019

Slotbijeenkomst Kwaliteit van Leven en Gezondheid

NWO en ZonMw organiseren gezamenlijk de slotbijeenkomst van het onderzoeksprogramma Kwaliteit van Leven en Gezondheid. De bijeenkomst is gericht op wetenschappers, maatschappelijke organisaties, zorgpartners en -professionals, patiënten, non-profitorganisaties en beleidsmedewerkers en biedt u de kans om de nieuwste wetenschappelijke inzichten uit eerste hand te vernemen, met wetenschappers en professionals in gesprek te gaan en samen naar mogelijkheden van implementatie te kijken.

Binnen het onderzoeksprogramma Kwaliteit van Leven en Gezondheid werkten onderzoekers nauw samen in zes onderzoeksprojecten om kennis te vergroten in concrete casussen in de gezondheidssector, zoals mensen met een lage sociaaleconomische status, mensen met een psychiatrische aandoening en kinderen met een ernstige verstandelijke beperking.

Aanmelden kan hier.

Lees verderSluiten