Programma

Laagopgeleide Nederlanders zijn minder gezond en leven gemiddeld zes jaar korter dan hoogopgeleiden. FNO gelooft in een integrale aanpak, waarbij de combinatie van onderwijs, arbeid, zorg en welzijn ervoor kan zorgen dat er structureel iets verbetert aan de gezondheid van kansarme gezinnen. FNO wil hier graag een bijdrage aan leveren in samenwerking met andere partijen en de gezondheidssector zelf. Bekijk hier de volledige programmatekst.

Achtergronddocumenten programma Gezonde Toekomst Dichterbij
Gezonde-Toekomst-Dichterbij-programmakader-2015.pdf

Online Magazine

Vanuit het programma zijn drie online magazines gepubliceerd, elk met een eigen thema. In het eerste magazine beantwoorden we de vraag hoe met bewoners in gesprek gaat over gezondheid. Het tweede magazine laat een overzicht zien van alle projecten gesteund door Gezonde Toekomst Dichterbij. En het derde magazine staat in het thema van een rookvrije toekomst.

Achtergronddocumenten Online Magazine
1e editie: Hoe ga je in gesprek met bewoners over gezondheid?
2e editie: Overzicht van alle projecten
3e editie: Naar een rookvrije toekomst

Onderzoek

Vanuit het programma Gezonde Toekomst Dichterbij zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd. Welke interventies werken bij het tegengaan van gezondheidsachterstanden? En wat zijn kansrijke elementen als je wilt gaan werken aan het verminderen van gezondheidsachterstanden bij kansarme gezinnen? Download hieronder dit onderzoek van het Erasmus MC, en andere onderzoeken.

Achtergronddocumenten Onderzoek
Het-terugdringen-van-gezondheidsachterstanden-Erasmus-MC-Rapport-mei-2015.pdf
Publiekssamenvatting-van-de-Literatuurstudie-Erasmus-MC-iov-FNO.pdf
Inventarisatie-overheidsbeleid-armoede-en-gezondheid-Van-Oort-iov-FNO-oktober-2017.pdf

Logo Gezonde Toekomst Dichterbij

Download hier het logo van het programma Gezonde Toekomst Dichterbij.

LOGO_FNO_gezondetoekomst_CMYK.jpg