Agenda

14-03-2019

Inspiratiemiddag – Kenniskring SamenKracht80+

In dialoogbijeenkomsten zoeken senioren zelf antwoorden op vragen over meedoen en van betekenis zijn.

Hoe doe je dat? Wie heb je erbij nodig? Waar loop je tegenaan en hoe kom je daar doorheen? Door hierover de dialoog aan te gaan met elkaar en met professionals en beleidsmakers. Daardoor voelen ouderen zich erkend en gehoord. Ook leggen zij betekenisvolle contacten en ondernemen zij nieuwe activiteiten.

Wanneer: 14 maart 2019
Waar: Haagse Hogeschool (Ovaal 337), Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag
Voor wie: Coördinatoren, moderators, ambassadeurs en belangstellenden

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Lees verderSluiten
08-04-2019

Krachtpatsers

‘Krachtpatsers’ op maandag 8 april 2019, waar we met alle betrokkenen de balans gaan opmaken van vier jaar Zorg én Perspectief. FNO startte dit programma om het verschil in maatschappelijk perspectief tussen jongeren met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdsgenoten te verkleinen. Een programma niet alleen vóór maar ook dóór jongeren: ruim 100 jongeren hielpen ons om van dit programma en de projecten een succes te maken. Dat succes willen we vieren. En hoe kan dit beter met een feestelijk en interessant evenement vóór en dóór jongeren en alle andere betrokkenen op 8 april in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Mis ‘Krachtpatsers’ niet! Meld je hier aan!

En kijk hier voor updates.

Op 8 april laten we zien wat er de afgelopen vier jaar is bereikt, aan de hand van het NIVEL-onderzoek naar de impact van ons programma én door ervaringsverhalen van jongeren. Ook borduren we voort op de nieuwe inzichten van het Verwey-Jonker-onderzoek naar het aantal jongeren met een chronische aandoening en de maatschappelijke impact die dit met zich meebrengt. Maar we kijken ook naar de toekomst, want we zijn er nog niet. We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet om de positie van jongeren met een chronische aandoening in de zorg, het onderwijs, sport en op het werk te versterken. Nu is het zaak deze thematiek op de maatschappelijke en politieke agenda te houden en nog meer structurele verbeteringen te realiseren.

Lees verderSluiten
08-04-2019 tot 08-04-2019

Regionale kennisateliers: wat werkt bij het aanpakken van armoede en schulden?

Op 8 en 18 april en 9 mei zijn er op verschillende locaties in Nederland kennisateliers over wat werkt bij het oplossen van van armoede en schulden. Ondersteuning van bij het oplossen van deze problemen vraagt vaak veel van professionals. Tijdens de kennisateliers ‘Wat werkt in jouw praktijk?’ gaan professionals, beleidsmakers, cliëntvertegenwoordigers en onderzoekers op basis van nieuwe inzichten samen zoeken naar effectieve werkwijzen die in de praktijk toepasbaar zijn. Kom jij ook? Je kunt je nu inschrijven! (Hier inschrijven voor leden van het BVK.)

Waar en wanneer?
De kennisateliers vinden ’s middags vanaf 12.30u plaats in 3 regio’s:

  • op 8 april  voor de regio Zuid-Nederland in Tilburg
  • op 18 april voor de regio Noord-Nederland in Groningen
  • en op 9 mei voor de regio Midden-Nederland in Almere
11-04-2019

Nederlands Congres Volksgezondheid 2019

Op donderdag 11 april vindt NCVGZ 2019 Public Health next step – nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering – plaats in Media Plaza in de Jaarbeurs Utrecht.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

12-04-2019

Masterclass Healthy and Active Ageing

Hoe kunnen we er voor zorgen dat we gezond oud worden? En wat is gezonde veroudering eigenlijk? Deze masterclass laat met wetenschappelijke inzichten en voorbeelden uit de praktijk zien hoe we hier samen aan bij kunnen dragen.

Deelname aan de masterclass is gratis. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op www.ou.nl/HealthyAgeing.