Agenda-overzicht

 • 6 oktober 2020

  Webinar: Vijf jaar gezondheidsachterstanden verkleinen. Dit is wat werkt!

  Ruim vijf jaar geleden startte FNO het programma Gezonde Toekomst Dichterbij. Wageningen University, Wageningen Economic Research en het Verwey-Jonker Instituut evalueerden het programma. In dit webinar presenteren we de overall resultaten en leer je wat werkt bij de aanpak van gezondheidsachterstanden bij gezinnen in achterstandssituaties.

   

 • 13 oktober 2020

  Webinar: Bewoners in een achterstandssituatie betrekken bij gezondheid, zo pak je dat aan.

  Het is een van de meest cruciale onderdelen: het betrekken van mensen met gezondheidsachterstanden bij je project. Wat je organiseert moet aansluiten bij waar zij behoefte aan hebben. Een eerste indruk is vaak bepalend. Gezondheid of gezond gedrag problematiseren werkt niet. Leuke dingen organiseren wel; activiteiten waar mensen energie van krijgen en waarbij ze anderen kunnen ontmoeten. Leer er meer over in dit webinar.

 • 15 oktober 2020

  Webinar: Wat is een goed samenwerkingsrecept voor het verkleinen van gezondheidsachterstanden?

  Het vraagstuk sociaal-economische gezondheidsverschillen is ook een samenwerkingsvraagstuk. Veel mensen ervaren hun financiële of andere zorgen namelijk als veel urgenter dan hun leefstijl. Hun problemen lopen vaak niet in de pas met het organisatielandschap of vragen inzet vanuit vele domeinen. Hoe zorg je voor een effectieve samenwerking tussen professionals? Leer van de projecten van Gezonde Toekomst Dichterbij.

 • 20 oktober 2020

  Webinar: Participatief actieonderzoek: hoe doe je dat en wat zijn de voor- en nadelen?

  In dit webinar vertelt Lenneke Vaandrager van Wageningen University je meer over de rijkheid aan informatie die participatief actieonderzoek kan geven bij projecten die zich richten op mensen met gezondheidsachterstanden. Diverse onderzoekers en projectleiders delen hun ervaringen met dit type onderzoek. Ten slotte verkennen we wat participatief actieonderzoek vraagt van opdrachtgevers en beleidsmakers.

 • 22 oktober 2020

  Webinar: Laaggeletterdheid en gezondheid: wat kun je leren van de praktijk?

  Moeite hebben met lezen of schrijven is een enorme belemmering in je leven, die zelfs invloed heeft op je gezondheid. Stichting Lezen en Schrijven laat je in dit webinar kennismaken met projecten die mensen die kampen met laaggeletterdheid en een verminderde gezondheidsvaardigheid bereiken en raken. Ook hebben we het over de invloed van de coronacrisis op deelname aan activiteiten en hoe je daarop kunt inspelen.

 • 1 september 2020

  Eindigt 20 oktober 2020

  Vraag subsidie aan bij GeestKracht

  De tweede open call van GeestKracht is van start!

  Overweeg je om een aanvraag in te dienen? Lees dan op onze aanvraagpagina de calltekst en programmatekst goed door. Subsidieaanvragen voor deze call kun je indienen tot uiterlijk dinsdag 20 oktober, 11:00 uur.

Beeld header: Levin