Jongerenpanel ZeP

Om ervoor te zorgen dat er niet over maar mét jongeren wordt besloten heeft ZeP een Jongerenpanel opgericht. Nu het programma is afgelopen, gaat het Jongerenpanel ZeP zelfstandig door. Zij geven onder andere advies aan het nieuwe programma Jongeren INC.

Vervolgprogramma: Jongeren INC

Het vervolg op Zorg én Perspectief heet Jongeren INC.

Het vervolg op ZeP heet Jongeren INC. Neem een kijkje:

Kom bij het Jongerenpanel!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel ZeP! Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we ervoor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening.

Created with Sketch.

Inclusief onderwijs

Inclusief onderwijs is onderwijs voor álle kinderen en jongeren in Nederland. Onderwijs waarin kinderen en jongeren van alle achtergronden met én zonder chronische aandoening of beperking samen kunnen spelen, leren en zich ontwikkelen. De verplichting om inclusief onderwijs in Nederland verder vorm te geven is er. Nu de uitwerking nog.

Created with Sketch.

Transitie in de zorg

1,3 Miljoen jongeren in Nederland groeien op met een chronische aandoening. Na hun achttiende verjaardag staan deze jongeren voor een vaak abrupte overgang (transitie) van kinderarts naar een arts voor volwassenen.

Created with Sketch.

Transitieroute van school naar werk

Duizenden jongeren met een beperking (ondersteuningsbehoefte) in het mbo hebben het moeilijk in de overgang naar werk. Binnen school krijgen ze extra ondersteuning, maar in de overgang naar werk staan ze er vaak alleen voor.

Created with Sketch.
 • 16 oktober 2020

  Eervolle onderscheiding voor Prof. Frank Snoek

  Created with Sketch.
 • 8 juni 2020

  Bekijk de resultaten van Zorg én Perspectief

  Created with Sketch.
 • 2 april 2020

  Project de Class onderzocht met Effectencalculator

  Created with Sketch.

Bekijk de video's

Contact

Rik Nijskens

Programma-ondersteuner

06 579 683 10

rik.nijskens@fnozorgvoorkansen.nl

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen van dit programma