Ik ben begin 2016 bij het Jongerenpanel terechtgekomen omdat ik, na in 2014 gediagnosticeerd te zijn met een chronische aandoening, merkte dat bepaalde dingen voor jongeren met een chronische aandoening nog niet helemaal lekker lopen.

Bij het Jongerenpanel krijg ik de kans om te helpen dit te veranderen. Zo heb ik op een congres van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde mogen spreken en mogen meedenken bij waardevolle projecten.

Met name binnen ziekenhuizen zie ik veel ruimte voor verbetering. Zo zou er veel meer mét dan over jongeren gepraat moeten worden.

Inmiddels zit ik zelf in het derde jaar van de studie Geneeskunde en wil ik graag kinder- of huisarts worden. Ook in mijn opleiding zie ik dat er te weinig aandacht is voor de impact van een aandoening op iemands leven en hoe je daar als zorgverlener in kan ondersteunen.

"Er moet veel meer mét dan over jongeren worden gepraat."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?