Mijn naam is Mathijs, ik ben 27 jaar oud en kom uit Bennebroek. Ik werk nu al een tijdje als ICT-helpdeskmedewerker. Ik geef bij twee organisaties ondersteuning aan de medewerkers bij alles wat met IT te maken heeft. In het weekend sta ik graag op de golfbaan: oefenen of meedoen aan wedstrijden.

Mijn motivatie om bij het Jongerenpanel te komen, had onder andere te maken met dat ik door omstandigheden thuis heb gezeten. Ik had het gevoel dat ik geen eerlijke kans kreeg. Door mij aan te sluiten bij dit panel kon ik iets terugdoen en dat gaf me een goed gevoel.

Ik ben lid van het panel vanaf het eerste uur en ik ben themahoofd van het thema werk. Wat ik zou willen bereiken, is dat jongeren met een chronische aandoening een eerlijke kans krijgen op het gebied van werk. Wij zijn al op de goede weg maar ik vind dat het nog altijd beter kan.

Waar ik trots op ben, is dat we steeds meer gehoord worden, door onze grote inzet en dat ik hier nog steeds onderdeel van mag zijn.

"Waar ik trots op ben, is dat we steeds meer gehoord worden, door onze grote inzet."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?