Hi! Mijn naam is Leonie Drok en ik ben 21 jaar. In juli 2019 ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog en momenteel ben ik op zoek naar een baan. Ik woon in Gouda en ben sinds oktober 2019 aangesloten bij het Jongerenpanel van FNO.

Ik ben bij het Jongerenpanel gekomen omdat ik me wil inzetten voor jongeren met een beperking. Zij krijgen niet altijd dezelfde kansen als jongeren zonder beperking. Ik heb zelf een lichamelijke beperking en weet hoe het voelt als je niet gelijk wordt behandeld. Om hier verandering in te brengen, bundelen we in het Jongerenpanel onze krachten en daar mag ik een steentje aan bijdragen.

Binnen het Jongerenpanel is iedereen gelijk en even gedreven. Dit motiveert mij om hard aan de slag te gaan om de situatie voor jongeren met een beperking te verbeteren. Ik heb ervaring met het thema werk, maar ben er ook in geïnteresseerd kennis en ervaring op te doen op andere gebieden.

Naast het Jongerenpanel doe ik vrijwilligerswerk als leiding bij een Scoutingvereniging. Daarnaast ben ik graag met vrienden en houd ik van spelletjes doen.

"Ik weet hoe het voelt als je niet gelijk wordt behandeld."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?