Op het moment studeer ik Geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Een vriendin van mij vertelde over het Jongerenpanel en zij nam mij een keer mee naar een bijeenkomst. Ik was meteen enthousiast en sinds juni 2018 ben ik zelf ook lid.

Alle projecten die vanuit het programma Zorg én Perspectief worden gefinancierd, spreken mij erg aan. Omdat ik zelf een chronische aandoening heb, herken ik veel in de problemen waar de jongeren tegenaan lopen. Persoonlijk heb ik nogal wat problemen gehad tijdens de transitie van kinderarts naar internist. Inmiddels is duidelijk dat ik hierin niet alleen sta en ik wil me graag inzetten om het transitieproces te verbeteren.

Vanuit het Jongerenpanel en het programma bereiken we veel voor alle jongeren met een chronische aandoening en ik draag daar graag mijn steentje aan bij!

"De transitie van kinderarts naar internist kan en moet beter."

Het Jongerenpanel heeft jou nodig!

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar, heb je een chronische aandoening en wil je je inzetten voor alle jongeren met een chronische aandoening in Nederland? Meld je dan aan voor het Jongerenpanel Zorg én Perspectief!

Het Jongerenpanel bestaat uit jongeren met verschillende achtergronden en verschillende aandoeningen. Wat ons bindt is dat we er allemaal voor willen zorgen dat het dagelijkse leven makkelijker wordt voor jongeren met een chronische aandoening. Het verschil in maatschappelijke participatie tussen jongeren met een chronische aandoening en gezonde leeftijdsgenoten maken we samen kleiner.

Wie zijn de andere leden?