"Ik wil de stem zijn voor al die jongeren die niet durven te praten."
Individuele zorg is bij mentale gezondheid vaak niet genoeg. De hele samenleving draagt bij: samen creëren we een gezonde omgeving.
Jongvolwassenen weten zelf wat werkt. Hun ervaringen, ideeën en behoeftes zijn essentieel voor het ontwikkelen van oplossingen.
Denk in langdurige samenwerking in plaats van in tijdelijke projecten. Blijvende verandering lukt als we over domeinen heen durven denken.
en meer initiatieven ondersteund, verspreid over heel Nederland
jongvolwassenen bereikt
jongvolwassenen een stem gegeven in het panel van Team Geestkracht
mensen werkten actief mee op dit thema via projecten en organisaties
professionals leerden en experimenteerden mee via actieleren
volgers op de social media van Team Geestkracht
Team Geestkracht is een jongerenpanel van kritische en betrokken jongvolwassenen. Ze dachten mee over projectfinanciering, gaven feedback op initiatieven en deelden hun verhaal op podia en in media. In het nieuwe programma Ruimte voor Geestkracht blijven ze actief, om de stem van jongvolwassenen structureel te verankeren in beleid en praktijk.
De inzichten, ervaringen en impact uit GeestKracht vormen het fundament voor het nieuwe programma: Ruimte voor Geestkracht. In dit programma zet FNO samen met jongvolwassenen en partners de volgende stap: structurele verbeteringen realiseren in hoe mentale gezondheid georganiseerd, gefinancierd en geborgd wordt. Met meer ruimte voor regionale samenwerking, beleid dat echt werkt en jongvolwassenen die blijvend meebepalen.