'Zingen en dansen'

Zingen en dansen voor thuiswonende mensen met dementie en hun naasten

Omschrijving

Woonzorgboerderij de Reigershoeve wilde ook mensen met dementie die op de wachtlijst staan en hun naasten, een fijne dag bezorgen. In 2022 zijn ze daarom gestart met het aanbieden van diverse activiteiten voor deze doelgroep. Inmiddels is dit project uitgegroeid tot Uitjezorg, dat zich niet alleen op de wachtlijst richt, maar op iedereen die thuis leeft met dementie in een van de IJmondgemeenten.

Sinds januari 2023 kunnen daar dankzij subsidie vanuit het programma Klein Geluk, de volgende activiteiten aan worden toegevoegd: de Zing Cirkel en Let’s twist again. Tijdens beide activiteiten zingen en dansen deelnemers samen met hun naasten onder begeleiding van een professional.

Via de website Uitjezorg.nl kunnen mensen zich opgeven voor diverse activiteiten. Zodat ze andere mensen kunnen ontmoeten, elkaar kunnen steunen en samen plezier kunnen maken.

Doel

Het doel van dit project is plezier, ontspanning, ontmoeting en zingeving voor thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Zodat zij een fijn leven hebben en het zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen volhouden.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Reigershoeve

Projectleider

Hilma van Slooten

Telefoonnummer

06 - 101 205 31

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO