'Vakantie voor jongeren van Stichting Villa'

Vakantie voor jongeren van Stichting Villa

Omschrijving

Stichting Villa in Purmerend is in het leven geroepen door een groep ouders van jongeren met een lichamelijke beperking. Zij hebben een gezamenlijk toekomstdoel voor hun kinderen: leven in een huiselijke omgeving die geïntegreerd is in een woonwijk, met inspraak in de keuze van huisgenoten, onder professionele begeleiding en met een zinvolle dagbesteding buiten de woonvorm.

Een grote wens van de jongeren was om een keer met elkaar op vakantie te gaan. Door Klein Geluk konden de jongeren een midweek naar een aangepaste accommodatie in Nederland. Vier begeleiders uit het zorgteam gingen met de jongeren mee om ze te verzorgen en begeleiden.

Doel

Doel van het project ‘Vakantie voor jongeren van Stichting Villa’ was om een leuke vakantie mogelijk te maken voor de jongeren van Stichting Villa. Een belevenis waar ze nog lang op kunnen terugkijken.

Resultaat

Maandagmorgen werd de groep uitgezwaaid door hun ouders.Er was een heel programma gemaakt voor de week. Maandag beetje rustig aan: uitpakken en de buurt verkennen. Dinsdag boottocht, onderweg lunchen en in de avond schilderen. Woensdag winkelen en uit eten. Donderdag high tea en bingo spelen. Vrijdag weer inpakken, onderweg koffiedrinken en naar huis. Wat hebben de zeven jongeren genoten.

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Villa

Projectleider

Mirjam de Vries

Telefoonnummer

06 - 208 916 89

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO