'Supermarktsafari voor mensen met een LVB'

Supermarktsafari voor mensen met een LVB

Omschrijving

De Supermarktsafari is een voorlichtingsactiviteit met supermarktrondleiding voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). De methode is oorspronkelijk ontwikkeld voor asielzoekers en vluchtelingen door de GGD Gelderland-Zuid in samenwerking met Pharos.

Voor mensen met een LVB wordt deze bestaande Supermarktsafari aangepast. Dit betreft niet alleen kennis over gezonde producten en waar die te vinden zijn in de supermarkt, maar ook hoe je deze kunt aanschaffen met een klein budget.

Gevoel van eigenwaarde, het zelf iets kunnen doen of van betekenis zijn voor een ander, is voor iedereen erg belangrijk. Daarom wordt ingestoken op een train-de-trainer-concept, waarbij deelnemers getraind worden om zelf de Supermarktsafari aan te bieden aan anderen. Zo worden mensen met een LVB ingezet om niet alleen hun eigen gezondheid, maar ook die van anderen positief te beïnvloeden.

Doel

Het doel van dit project is om de Supermarktsafari-methodiek aan te passen voor mensen met een LVB, de methodiek te beschrijven in een handleiding, circa tien Supermarktsafari’s te geven volgens een train-de-trainer-methode, en een effect- en procesevaluatie uit te voeren.

Door kennis en vaardigheden bij te brengen wordt het voor mensen met een LVB mogelijk om zelfstandig boodschappen te doen en daarin eigen keuzes te maken. De scholing tot trainer biedt de mogelijkheid van betekenis te zijn voor een ander.

Activiteitgegevens

Organisatie

GGD Gelderland-Zuid

Projectleider

Edwin Mulder

Telefoonnummer

0650658434

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2022 FNO