'SuperFIT'

SuperFIT

Omschrijving

SuperFIT richt zich op het verbeteren van voeding en beweging van peuters uit gezinnen in een achterstandssituatie in Sittard. De interventie bestaat uit twee onderdelen:

  • een onderdeel gericht op de peuterspeelzaal
  • een onderdeel gericht op het gezin in de thuisomgeving

On-the-job-coaching

In het eerste onderdeel worden medewerkers van peuterspeelzalen getraind over hoe ze tijdens hun werk meer aandacht kunnen geven aan voeding en beweging. In aanvulling hierop krijgen ze on-the-job-coaching, waarbij een coach tips geeft. Daarnaast krijgen de medewerkers een kaartenbak met allemaal tips en ideeën. Gedurende het hele project worden er groente, fruit en materiaal geleverd om de ideeën op de kaarten uit te kunnen werken.

Plezier hebben

Het tweede onderdeel bestaat uit ouder-kindsessies waarin het hele gezin samen beweegt en nieuwe groente en fruit proeft. De nadruk ligt op plezier hebben. Ook zijn er bijeenkomsten voor ouders waarin ze leren over voeding, bewegen en opvoeden. Na afloop van alle bijeenkomsten krijgen ouders tips mee naar huis.

Jonge kinderen

SuperFIT richt zich op jonge kinderen om ervoor te zorgen dat kinderen er voor een zeer lange tijd profijt van hebben: jong geleerd is oud gedaan.

Doel

Het doel van SuperFIT is het verbeteren van de ervaren gezondheid van gezinnen in achterstandssituaties met jonge kinderen (2-4 jaar), door het verhogen van lichamelijke activiteit en verbeteren van de voeding.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Ecsplore

Projectleider

Sanne Gerards

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Video

  • Bekijk de video

    Created with Sketch.
© 2020 FNO