'Super COOL!'

Super COOL!

Omschrijving

Stichting Super COOL! heeft als doel het voorkomen van sociale uitsluiting en een inclusieve samenleving middels sport. De Almeerse Schaatsvereniging (ASV), zorginstelling Triade en vrijwilligersorganisatie VMCA zijn de coalitiepartners.

Een groep van ongeveer twintig mensen met een verstandelijke beperking, sport iedere donderdag samen met vrijwilligers, de sportmaatjes. Samen sporten (Play Unified) is hét middel om nieuwe vriendschappen te sluiten en participatie te realiseren. Sommige sportmaatjes worden ook sociaal maatje. Iedere vijf weken wordt een nieuwe sport aangeboden. Deelnemers kunnen dan lid worden van de sportvereniging of met Super COOL! meegaan naar een volgende sport. De aangeboden sporten zijn onder andere schaatsen, inline-skaten, fietsen, basketbal, bootcamp, moderne dans en duiken.

Naast het wekelijks sporten wilde de stichting, op basis van de wens van deelnemers, meer inzetten op het meedoen aan evenementen en wedstrijden. Voor meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Doel

Het nastreven van een inclusieve samenleving middels het sporten samen met maatjes.

Resultaat

Super COOL! heeft in 2018 en 2019 meegedaan aan acht grootschalige evenementen: het NK G inline-skaten, de No Limit Challenge (triatlon), de Special Olympics Nationale Spelen, het Play Unified Event, de KPN Schaatsvriendendag en de Special Olympics Regionale Spelen.

76 Procent van de deelnemers heeft meer zelfvertrouwen gekregen en 70 procent voelt zich vitter en vitaler.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Super COOL!

Projectleider

Anton Spaan

Telefoonnummer

06 - 245 858 68

Volg ons

Facebook
© 2024 FNO