'Samen slapen'

Samen Slapen

Omschrijving

Na een periode tussen hoop en vrees, onderzoeken en onzekerheid krijgen jaarlijks zo’n vijfhonderd Nederlanders de diagnose ALS. Twee dingen zijn zeker: de tijd die je nog rest is veel te kort en iedere dag kun je minder. ALS heeft een grote impact op het dagelijkse leven. Niet alleen op dat van de patiënt; ook het leven van zijn of haar gezin verandert definitief. Het wordt voor de patiënt steeds lastiger om zelfstandig te bewegen en de steun op de mantelzorger wordt zwaarder.

Daarom zet Stichting ALS op de weg zich in voor iedereen die door ALS getroffen wordt. Met projecten voor patiënten en hun omgeving die de kwaliteit van leven in de tijd die hen samen nog rest vergroot.

Doel

Wanneer je zo hard fysiek achteruit gaat, wordt je gedwongen om in een hoog-laagbed te slapen. Dit betekent in het meest gunstige geval dat de partner ernaast kan slapen in zijn of haar eigen bed, vaak op andere hoogte: ‘beneden’.

Met een koppelbed hebben patiënt en partner de mogelijkheid om op gelijke hoogte te blijven slapen. Het koppelbed bestaat uit een degelijk frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras zorgt ervoor dat beide bedden naadloos op elkaar aansluiten. Het frame is compact en eenvoudig verrijdbaar, waardoor het bed bij zorg snel verplaatst kan worden.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting ALS op de weg

Projectleider

Bianca Weller

Telefoonnummer

06 - 24 26 47 53

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Deze activiteit wordt landelijk uitgevoerd.

© 2024 FNO