'Samen fietsen, samen genieten!'

Samen fietsen, samen genieten!

Omschrijving

Bij Bartiméus in Doorn wonen ongeveer driehonderd mensen met een meervoudige beperking in kleinschalige woonvoorzieningen. Zij zijn behalve blind of slechtziend veelal ook verstandelijk en fysiek beperkt. Hun mogelijkheden zijn gelimiteerd en het is niet altijd makkelijk om geschikte activiteiten te vinden. Fietsen lukt veelal wel. Het is een activiteit die bijdraagt aan de kwaliteit en het plezier van leven.

Samen fietsen op een elektrische duo-fiets betekent ook even wat extra persoonlijke aandacht van een vrijwilliger of familielid, een andere omgeving, wat anders dan de dagelijkse routine. Op de duo-fiets zit je naast elkaar. Gezellig en veilig. Of het nu de boodschappen voor het avondeten betreft of gewoon de wind door je haren voelen. Samen erop uit en samen genieten!

De drie duo-fietsen waren bestemd voor: een woning met oudere bewoners, de dagbesteding voor doofblinden en voor een groep vrijwilligers die met de bewoners fietsen.

Doel

Enkele belangrijke voordelen van de duo-fiets:

  • Meer beweging
  • Grotere actieradius
  • Quality time met begeleider/ vrijwilliger/ familie

Resultaat

De bewoners die niet meer op een tandemfiets kunnen, kunnen genieten op de duo-fiets. Ze krijgen een glimlach op hun gezicht als ze de wind door hun haren voelen. Het fietsen geeft de bewoners naast een geluksgevoel ook extra beweging.

Doordat je naast elkaar zit kun je gemakkelijk praten en voel je dat de een-op-een-aandacht wordt gewaardeerd. En door de trapondersteuning is het voor begeleider/vrijwilliger/familielid goed vol te houden om samen te fietsen.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Bartiméus Fonds

Projectleider

Marijke van de Wal

Telefoonnummer

030 - 693 50 50

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO