'Samen erop uit met de duo- en plateaufiets'

Samen erop uit met de duo- en plateaufiets

Omschrijving

Bij Bartiméus in Doorn wonen ongeveer driehonderd mensen met een meervoudige beperking in kleinschalige woonvoorzieningen. Bartiméus gaat er zo veel mogelijk op uit met de bewoners: samen boodschappen doen voor het avondeten, een eindje fietsen als ontspanning of naar het dorp om een ijsje te eten.

Voor twaalf bewoners met een ernstige verstandelijke en visuele beperking is hiervoor een duofiets met elektrische (trap)ondersteuning aangeschaft. Een ander deel van de bewoners heeft een progressief ziektebeeld, naast hun visuele beperking. Zij zijn gebonden aan (veelal grote) aangepaste rolstoelen. Voor twaalf van hen is een plateaufiets met trapondersteuning gekocht. Bij een plateaufiets wordt de rolstoel voorop de fiets bevestigd. Zo kunnen ook zij op pad gaan.

Doel

Met een duofiets of plateaufiets kan een begeleider samen met een bewoner makkelijk even naar de markt of door het bos fietsen. Een gewoon uitstapje, maar voor deze mensen niet makkelijk uitvoerbaar. Met deze fietsen wel! Een aangename manier om een gezellige tijd met elkaar door te brengen. En fietsen draagt bij aan de vitaliteit.

Activiteitgegevens

Organisatie

Bartimeus Fonds

Projectleider

Remke Brand

Telefoonnummer

030 - 69 35 050

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram

Afbeeldingen

© 2020 FNO