'Samen erop uit met de duo- en plateaufiets'

Samen erop uit met de duo- en plateaufiets

Omschrijving

Bij Bartiméus in Doorn wonen ongeveer driehonderd mensen met een meervoudige beperking in kleinschalige woonvoorzieningen. Bartiméus gaat er zoveel mogelijk op uit met de bewoners: samen boodschappen doen voor het avondeten, een eindje fietsen als ontspanning of naar het dorp om een ijsje te eten.

Samen met de bewoners is gekeken welke fietsen met welke aanpassingen het meest passend zouden zijn. Voor twaalf bewoners met een ernstige verstandelijke en visuele beperking is een duofiets met elektrische (trap)ondersteuning aangeschaft. Een ander deel van de bewoners heeft een progressief ziektebeeld, naast hun visuele beperking. Zij zijn gebonden aan (veelal grote) aangepaste rolstoelen. Voor twaalf van hen is een plateaufiets met trapondersteuning gekocht. Bij een plateaufiets wordt de rolstoel voorop de fiets bevestigd. Zo kunnen ook zij op pad gaan.

De eerste fiets is in de lente van 2020 geleverd. Nog net op tijd, want door de maatregelen rond de coronacrisis mochten daarna lange tijd geen leveranciers meer op het terrein komen.

Doel

Met een duofiets of plateaufiets kan een begeleider samen met een bewoner makkelijk even naar de markt of door het bos fietsen. Een gewoon uitstapje, maar voor deze mensen niet makkelijk uitvoerbaar. Met deze fietsen wel.

Resultaat

Het fietsen is een aangename manier om een gezellige tijd met elkaar door te brengen. En het draagt bij aan de vitaliteit.

Afbeeldingen

Activiteitgegevens

Organisatie

Bartimeus Fonds

Projectleider

Remke Brand

Telefoonnummer

030 - 69 35 050

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO