'Realiseren buitenruimte zorggemeenschap Naburen'

Realiseren buitenruimte zorggemeenschap Naburen

Omschrijving

Deelnemers met dementie, vrijwilligers, medewerkers, boer en boerin vormen met elkaar Zorggemeenschap Naburen. Ze trekken met elkaar op, zonder daarbij (onnodig) de focus te leggen op de dementie.

Naburen nodigt mensen graag uit om op adem te komen in de theetuin en boodschappen te doen in de boerderijwinkel. Ook ontvangt de zorggemeenschap schoolklassen die de boerderij komen bezoeken. Omdat er veel verschillende activiteiten te doen zijn, is er altijd wel een activiteit die past bij de talenten van de deelnemers en vrijwilligers. Met elkaar zorgen ze ervoor dat iedereen van betekenis blijft.

Met de bijdrage van Klein Geluk bekostigde de organisatie de aanleg van de theetuin en de andere buitenruimte, niet alleen vóór de zorggemeenschap, maar vooral ook sámen met de zorggemeenschap.

Doel

Zorggemeenschap Naburen gelooft in het belang van betrokkenheid bij elkaar en de maatschappij, ongeacht de situatie waarin ieder zich bevindt. Naburen gaat uit van de kwaliteiten en mogelijkheden van deelnemers en vrijwilligers en biedt de ruimte deze ten volle te benutten. Hierbij ligt de focus op de mens, in plaats van de aandoening.

Resultaat

Door realisatie van de buitenruimte mét de doelgroep, kan Naburen op lange termijn een plek bieden waar niet alleen mensen met dementie en vrijwilligers betekenis ervaren, maar waar ook de omgeving uitgenodigd wordt om met een nieuwe bril naar de aandoening dementie te kijken.

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Naburen

Projectleider

Sarah Verkruijssen

Telefoonnummer

06 - 468 676 45

Volg ons

Facebook

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO