'FrameRunning is een sport'

FrameRunning is een sport

Omschrijving

FrameRunning is een sport voor kinderen die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten of een loophulpmiddel nodig hebben. Met de FrameRunner, een snelle loopfiets met drie wielen, kunnen zij lopen en zelfs rennen. Ze kunnen zo makkelijker buitenspelen, maar ook meedoen met atletiek.

Met het project wilde RaceRunning NL het mogelijk maken dat alle kinderen in Nederland dicht bij hun woonplaats aan FrameRunning kunnen doen en zo in beweging komen. De organisatie ondersteunt daarom atletiekverenigingen die willen starten met een FrameRunning-groep met raad en daad. Zo organiseren zij FrameRunning clinics, lenen FrameRunners uit aan de vereniging en leiden trainers op.

Doel

Het doel van FrameRunning is een sport was om FrameRunning te promoten via sociale media en aanwezigheid bij sportdagen en zo kinderen, hun ouders én verenigingen enthousiast te maken, zodat meer kinderen aan FrameRunning gaan doen. De organisatie streeft naar extra atletiekverenigingen die FrameRunning aanbieden, zodat er een landelijke dekking komt.

Video

Benieuwd naar de andere activiteiten van Klein Geluk?

Activiteitgegevens

Organisatie

RaceRunning NL

Projectleider

Dr. Petra van Schie

Telefoonnummer

020 - 444 46 90

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

Instagram
© 2024 FNO