'RaceRunning is een sport'

RaceRunning is een sport

Omschrijving

RaceRunning is een sport voor kinderen die in het dagelijks leven in een rolstoel zitten of een loophulpmiddel nodig hebben voor het voortbewegen. Met de RaceRunner (een soort driewielfiets zonder trappers) kunnen deze kinderen tóch lopen of rennen en zo meer participeren in het dagelijkse leven: buitenspelen, maar ook deelnemen aan sport bij een atletiekvereniging.

Met het project ‘RaceRunning is een sport’ wil RaceRunning NL het mogelijk maken dat alle kinderen in Nederland dicht bij hun woonplaats aan RaceRunning kunnen doen en zo in beweging komen. De groep ondersteunt daarom atletiekverenigingen die willen starten met een RaceRunning-groep met raad en daad. Zo organiseren zij RaceRunning clinics, lenen RaceRunners uit aan de vereniging en leiden trainers op.

Doel

Het doel van dit project is om de sport RaceRunning te promoten (via sociale media en aanwezigheid bij sportdagen) en zo kinderen, hun ouders én verenigingen enthousiast te maken, zodat meer kinderen aan RaceRunning gaan doen. De organisatie streeft naar acht extra atletiekverenigingen die RaceRunning aanbieden, zodat er een landelijke dekking is.

Activiteitgegevens

Organisatie

RaceRunning NL

Projectleider

Dr. Petra van Schie

Telefoonnummer

020 - 44 44 690

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

Instagram
© 2020 FNO