'Powergarden De Nieuwe Plantage'

Powergarden De Nieuwe Plantage

Omschrijving

Een belevingstuin is een tuin van, voor en door de wijk. Een tuin waar de beplanting en inrichting alle zintuigen prikkelen. Het gaat daarbij verder dan kijken, ruiken en bewegen. In de belevingstuin kun je ook kruiden en fruit proeven en stimuleert de inrichting om een extra rondje te lopen, te tuinieren en te ervaren.

De belevingstuin is geschikt voor ouderen met dementie, maar is vooral ook een sociaal ‘verkeersplein’, waar oud en jong, vitaal en minder vitaal samenkomen en samenwerken. Daarom noemt Stichting Powergarden Nederland zo’n belevingstuin een Powergarden.

Ontwerpkeuzes zorgen ervoor dat de tuin extra toegankelijk is voor ouderen. Een kweektafel is bijvoorbeeld op zithoogte, en loopt aan de onderzijde taps toe, zodat er makkelijk vanuit een (rol)stoel gewerkt kan worden.

Doel

Aanleggen van een zorg- en belevingstuin van, voor en door de wijk. De Powergarden faciliteert de ontmoeting tussen mensen, waardoor de tuin mensen verbindt die elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks tegenkomen en misschien ook een geïsoleerd leven leiden.

Video

Activiteitgegevens

Organisatie

Stichting Powergarden Nederland

Projectleider

Pieter Wondergem

Telefoonnummer

06 - 28 48 00 45
© 2024 FNO