'Patiëntvriendelijke badkamer Brandwondencentrum Groningen'

Patiëntvriendelijke badkamer Brandwondencentrum Groningen

Omschrijving

De behandeling van ernstige brandwonden is pijnlijk. Een van de meest pijnlijke momenten is de verbandwissel: de – soms nog open – wond wordt schoongemaakt en opnieuw verbonden. Een behandeling die vaak terugkomt en die voor veel patiënten traumatisch is. In de brandwondenzorg wordt er dan ook alles aan gedaan om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.

Een belangrijke stap is het aanpassen van de ruimte waarin de verbandwisselingen plaatsvinden. Met steun van Klein Geluk is in Groningen de klinische koude verbandwisselkamer voor poli-patiënten en voor revaliderende brandwondpatiënten omgevormd tot een patiëntvriendelijke verbandwisselkamer die optimaal is ingericht op afleiding.

Doel

Het effect van angst, stress en trauma is enorm destructief. Door de behandelkamer patiëntvriendelijk te maken, verminder je angst aanzienlijk. Met de aanpassing van de badkamer wilde de Nederlandse Brandwonden Stichting het leed van brandwondpatiënten verminderen.

Resultaat

Van muur tot plafond, van inrichting tot licht. De aanpassingen dragen bij aan minder pijn, minder trauma en in sommige gevallen zelfs tot minder pijnmedicatie vooraf. Dit geeft een betere kwaliteit van leven en welbevinden op lange termijn. Ook voor de zorgprofessionals biedt de kamer een optimale ruimte om de verbandwissel zo snel en effectief mogelijk uit te voeren, zodat de patiënt zo min mogelijk wordt belast.

Activiteitgegevens

Organisatie

Nederlandse Brandwonden Stichting

Projectleider

Carine van Schie

Telefoonnummer

06 - 467 385 62

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO