'Patiëntvriendelijke badkamer Brandwondencentrum Groningen'

Patiëntvriendelijke badkamer Brandwondencentrum Groningen

Omschrijving

Brandwonden en de behandelingen daarvan zijn zeer pijnlijk. Daarom wordt er alles aan gedaan om de pijn tijdens de verbandwisselingen te reduceren. Op de gesloten afdeling van brandwondencentra zijn daarom al de klinische, witte verbandwisselruimten aangepast naar moderne, kleurrijke verbandwisselkamers, die optimaal ingericht zijn op afleiding van de pijn en het zo effectief mogelijk laten verlopen van de behandeling. Het vermindert trauma en de behoefte aan medicatie en verbetert zo de kwaliteit van leven en het welzijn van de patiënten aanzienlijk.

De ervaringen van de patiënten en het personeel zijn zodanig positief dat het brandwondencentrum in Groningen heeft aangegeven dit ook te willen voor patiënten die revalideren en die naar de poli komen. Met steun van Klein Geluk kan een bestaande badkamer omgetoverd worden tot een patiëntvriendelijke behandelkamer.

Doel

Het effect van angst, stress en trauma is enorm destructief. Door de behandelkamer patiëntvriendelijk te maken, verminder je de angst aanzienlijk. Met de aanpassingen van de badkamer wil de Nederlandse Brandwonden Stichting het leed van brandwondpatiënten verminderen.

Activiteitgegevens

Organisatie

Nederlandse Brandwonden Stichting

Projectleider

Carine van Schie

Telefoonnummer

06 - 46 73 85 62

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2022 FNO