'Oprechte aandacht met de CRDL'

Oprechte aandacht met de CRDL

Omschrijving

De mensen van Zorgspectrum Het Zand in Zwolle merken dat bewoners met dementie en/of NAH soms moeilijk contact kunnen maken en erg ‘in hun eigen wereld’ zijn. Het is altijd zoeken naar de juiste manier om echt te communiceren. Niet alleen met taal, want juist die is vaak aangedaan.

De medewerkers en vrijwilligers hebben zelf opgemerkt dat een CRDL een mooie bijdrage kan leveren aan oprecht contact. De CRDL is een interactief zorginstrument. Het apparaat vertaalt aanraking tussen mensen in geluid. De mooie klanken zorgen ervoor dat iemand even contact kan maken zonder te praten.

Doel

Oprechte aandacht en contact mogelijk maken voor mensen met dementie en/of NAH met aanraking en herkenbare muziek of geluiden.

Resultaat

De CRDL biedt de mogelijkheid om echt contact te maken met bewoners met wie dit heel moeilijk is. Zij reageren op de geluiden uit de CRDL en op de aanraking. Het verwondert ze en opent hun blik. De CRDL draagt bij aan een prettige dag en biedt een lichtpuntje in een wereld die steeds kleiner wordt.

Activiteitgegevens

Organisatie

Zorgspectrum Het Zand

Telefoonnummer

038 - 46 87 600

Volg ons

Facebook

Volg ons

Twitter

Volg ons

LinkedIn
© 2024 FNO